Sari Tervislik Neljapäev alustab Teadlaste Ööl

TARTU TERVISHOIU KÕRGKOOLPressiteade23. september 2014 

Sellel reedel, 26. septembril alustab uut hooaega Eesti Õdede Liidu ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooli tervisetubade sari Tervislik Neljapäev, kus seekord on teemaks suutervis, vorm liikumise abil ja suitsetamisest loobumine.

Tervislikud Neljapäevad toimuvad liikumise Terve Tartu raames igakuiselt: kord kuus neljapäeviti kõneldakse Nooruse 5 õppehoones terviseteemadel ja testitakse tervisenäitajaid. Sarja selle hooaja esimene kohtumine toimub aga erandkorras reedel, Teadlaste Ööl kell 19-22, mil kõrgkoolis toimuvad lisaks Tervisliku Neljapäeva töötubadele veel mitmed teised huvitavad tegevused.

Tervisliku Neljapäeva suutervisetoas tehakse seekord praktiliste näpunäidete abil selgeks, kuidas hoida nii täiskasvanute kui ka laste hambad tervena. Samuti arutletakse, milliseid suuhooldusvahendeid valida. Töötoas “Terve ja vormis keha läbi liikumise“  arutletakse selle üle, mida saab teha tervisliku elustiili harrastamiseks: räägitakse ja näidatakse, kuidas on võimalik saada terve ja vormis keha läbi kiikumise. Tubakast loobumise töötoas arutletakse, mis on tubakatarvitamise põhjused, kus ja kuidas oleks võimalik tubakast loobuda. Täpsem info vestlusringide kohta on leitav Eesti Õdede Liidu kodulehelt.

Lisaks vestlusringidele toimub tervisenäitajate mõõtmine ja individuaalne tervisenõustamine: mõõdetakse vererõhku, pulsisagedust, vere suhkru-, hemoglobiini- ja kolesteroolisisaldust, keha rasvasisaldust ja kehamassi indeksit, määratakse veregruppi. Vestlusringides osalemine ja tervisenäitajate testimine on kõikidele tasuta! 

Oktoobrikuine Tervislik Neljapäev toimub 23. oktoobril kell 16-19 ning siis räägitakse vaimse tervisega seotud probleemidest. Täpsem informatsioon Tervislike Neljapäevade kohta kõrgkooli kodulehelt.

Eesti Õdede Liit ja Tartu Tervishoiu Kõrgkool alustasid linnakodanikele mõeldud tasuta sarjaga Tervislik Neljapäev 2013. aasta septembris.

Lisainfo:
Ruth Pihle,Tartu Tervishoiu Kõrgkooli turundusspetsialist, tel 737 0207, ruthpihle@nooruse.ee

Margarita Milihhina, Eesti Õdede Liidu esindaja, tel 5331 9345, margarita.milihhina@kliinikum.ee

Teate edastas:
Jaanika Niinepuu, Tartu Tervishoiu Kõrgkooli kommunikatsioonijuht
tel 737 0260, 51 39 526
jaanikaniinepuu@nooruse.ee

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.