Autor: Siret Trull • 6. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bayer ostis Merck & Co., Inc. (USA) käsimüügiravimite ning tervisetoodetega seotud osakonna

Bayer omandas USA farmaatsiakontserni Merck & Co., Inc. käsimüügiravimite ning tervisetoodetega seotud osakonna. Ülemaailmselt vormistati lõplik tehing 1. oktoobril 2014, pärast vajalike monopolivastaste heakskiitude saamist.

„See tehing on Bayeri jaoks verstapostiks ning me kavatseme jätkata oma atraktiivse käsimüügiravimite ärivaldkonna laiendamist nii loomuliku kasvu kui ka omandamiste kaudu,“ selgitas Bayeri tegevjuht dr Marijn Dekkers. Bayeri makstud ostuhinnaks oli 14,2 miljardit USA dollarit. Omandatud ärivaldkonna integreerimist on alustatud edukalt. Bayeri uut laienenud käsimüügiravimite ning tervisetoodetega seotud osakonda juhib Bayer HealthCare’i juhatuse liige Erica Mann, kes oli seni Bayeri käsimüügiravimite osakonna juht.

See tehing suurendab Bayeri käsimüügiravimite ärivaldkonda märkimisväärselt. Saadi juurde mitu uut  ravimikategooriat ja tugeves positsioon mitmes riigis. Ühendatud ärivaldkondade formaalne müük 2013. aastal oli 7,4 miljardit USA dollarit(5,5 miljardit eurot), millest ettevõtte Merck & Co., Inc. ärivaldkonnad andsid umbes 2,2 miljardit USA dollarit. Omandamine annab Bayerile käsimüügiravimite valdkonnas ülemaailmselt teise koha. Bayerist ettepoole jääb Novartise ja GlaxoSmithKline’i ühendatud käsimüügiravimite osakond, mis peaks saama ülemaailmselt suurimaks pärast nende lõplikku ühinemist 2015. aastal. Bayeri selja taha jääb tööstusharu senine liider maailmas – Johnson & Johnson.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099