SDE: hambaravihüvitis 180 eurot kolme aasta kohta

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatus teatas täna, et toetab hambaravihüvitise kehtestamist 180 euro ulatuses kolme aasta kohta.

“Täiskasvanutele mõeldud hambaravihüvitise kehtestamine on hädavajalik ja seda kinnitab asjaolu, et möödunud aastal vajas hambaravi esmaabi tuhat inimest rohkem kui planeeritud. Suurel osal inimestel ei ole majanduslikult võimalik hambaarstil käia, kuid hammaste ravimata jätmine on inimese jaoks süvenev terviserisk, mis toob hiljem kaasa ka riigile täiendavaid kulutusi,” selgitas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige Heljo Pikhof.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul on täiskasvanu hambaravi mõistlik toetada 180 euroga kolme aasta kohta, et inimene saaks hüvitist hammaste kontrolliks ja raviks paindlikult tarvitada.

“Lisaks tuleb võimaldada pensionäridel kasutada senist kolme aasta kohta ette nähtud 255 euro suurust proteesihüvitist ka hammaste raviks, et keskeas inimesed ei peaks hammaste raviga ootama nii kaua, kuni enam hambaid suhu ei jää,” täiendas Heljo Pikhof.

Täiskasvanute 19-eurone hambaravitoetus kaotati haigekassa eelarvest 2009. aastal. Hambaravi on tasuta alla 19-aastastele isikutele. Lisaks toetatakse väikese summaga (ligi 29 eurot) lapseootel naiste ja alla aastase lapse emade hambaravi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.