Merilind: EL-i toetus tuleb suunata perearstidele

Perearstikeskuste rajamise toetusest on huvitatud ka haiglad.

Teadusartiklid väidavad, et tugeva perearstisüsteemi korral saaks 95% abivajajaid haigestumise korral abi perearstilt ja haiglaravi vajaks umbes 5% elanikkonnast. Riikides, kus perearstiabi on korralikult rahastatud, on inimestel võimalik perearstiabi saada ööpäev läbi, seitse päeva nädalas, 365 päeva aastas. Perearsti meeskonnas töötavad nii ämmaemandad, koduõed, füsioterapeudid, sotsiaaltöötajad kui ka teised abilised.

Eesti jaoks tähendaks see, et oluliselt rohkem jõudu tuleks anda esmatasandile ehk perearstisüsteemi. Järgmisel eurotoetuste rahastamisperioodil kavatsebki riik toetada perearstikeskuste rahastamist Euroopa Liidu tõukefondide toel 80 miljoni euroga. Uudsed tervisekeskused koondavad kolm-neli perearsti, kolm kuni kaheksa pereõde, ämmaemanda, füsioterapeudi ja koduõe, nende teeninduspiirkonnaks on kavandatud 4500–6000 inimest.

Edasi loe Eesti Päevalehest

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

18. detsember 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.