Kuula artiklit
Autor: ScrubIn • 11. aprill 2024
Kuula artiklit

Scrubin – platvorm, kus töökohad kõnetavad anonüümseid tervishoiutöötajaid

Aastajagu kodumaisel tööturul anonüümseid, aga verifitseeritud tervishoiutöötajaid kokku toonud Scrubin on sillaks tervishoiuasutuste ja sobivate tööotsijate vahel. Olgu tegu haigla või polikliiniku, apteegi või hooldusteenust pakkuva asutusega – 3200 tervishoiutöötajast kasutaja seast on võimalus leida endale sobiv keskmisest kõrgem, lubab Scrubin tegevjuht Tarmo Korela.
Scrubin platvormi väike, aga võimas tiim on Tarmo Korela, Marge Maidla ja Tauno Otti.
Foto: Tatjana Otter

Tänaseks on Scrubin platvormiga liitunuid juba üle kolme tuhande ning seda kasutab üle 120 meditsiinivaldkonnas tegutseva asutuse. Eesti haiglatest on platvormi kasutamas juba pea pooled nii värbamise kui parema brändingu suunal.

Enamus eraisikuna platvormile konto teinutest on arstid ja õed, kel on võimalik anonüümsena panna oma profiilile kirja detailsed ootused asukohast ja töökoormusest alustades ja palgasooviga lõpetades. Meditsiiniasutustel on võimalik teha seega hõlpsalt sihtotsingut: kõigi osapoolte aja ja energia kokkuhoiuks näitab platvorm vaid neid tööotsijaid või -pakkumisi, mis ühtivad mõlema poole ootustega. Seejärel on võimalik alustada platvormi kaudu edasist värbamisprotsessi. Anonüümsusest tuleb tööotsija poolt loobuda alles siis, kui tulevase töösuhte osas on otsus tehtud. Sealjuures asutuse enda hingekirjas olevaid töötajaid värbamise jaoks ei näidata, aga töötajad saavad anda väärtuslikku konstruktiivset ja anonüümset tagasisidet enda organisatsiooni kohta.

Arst-resident Aleksander on kasutanud ScrubIn platvormi eelmise aasta kevadest. Tema kuulis sellest esmalt ühelt kursusekaaslaselt ning läks seejärel ka ise uurima, millega täpsemalt tegu. “Minu kui noore, alles oma karjääri alustava arst-residendi jaoks on tegemist hea võimalusega tutvuda ScrubIn platvormi kaudu kohaliku tööturu ja selle võimalustega. Saan oma soovid ja ootused profiili anonüümselt kirja panna ning mulle kuvatakse vaid need töökuulutused, mis sobituvad kokku minu ootustega. Võin öelda, et tööotsingud on ScrubIn platvormil olnud edukad, sest tänaseks olen õpingute kõrvale sobiva osakoormusega töö leidnud. Soovitan ka teistele!”

Väike, aga võimas tiim

Scrubin platvormi taga on tubli kolmik: pikalt kodumaalt eemal olnud ning vahepeal ka Austraalias digiloo sarnase ettevõtte üles ehitanud Tarmo Korela ning lisaks temale Marge Maidla ja Tauno Otti.

Võib öelda, et see väike, aga võimas meeskond on ehitanud valmis lahenduse, mis aitab täna lahendada tervishoiusektori lõhkise küna probleemi ehk aitab täiesti anonüümselt aru saada, miks spetsialistid tervishoiust lahkuvad, miks nad kaaluks tagasitulekut ja võimendada head tagasisidet nii haiglate kui osakondade kohta. See on tarkvara, mis toob sektorisse vajaliku värskuse ja paneb töötajad esikohale.

„Meie eesmärgiks on pakkuda kohalikele meditsiinitöötajatele võimalus hoida end tööturul toimuvaga kursis, leida soovi korral uus töö ning ühtlasi on võimalik anda hinnangut oma varasemale või tänasele töökogemusele. Kasutajatele on anonüümsus tagatud hetkeni, kui tekib töösuhte kokku leppimisega seoses vajadus oma identiteet avaldada. Hinnangu andmisel selle kirjutajat ei avalikustada. Samas saavad aga meditsiiniasutused olla kindlad hinnangute õigsuses, sest profiili luues kinnitatakse vastutus kirjapandu osas ning tööotsija peab sisestama ka tervishoiuregistris oleva koodi, mille alusel platvormi haldajad isiku identifitseerivad,“ selgitab Tarmo Korela, et platvormi ja kirja pandud info usaldusväärsus on selle loojatele väga oluline.

Rakvere Haigla ravijuht Liis Otstavel on ScrubIn platvormi kasutanud haigla esindajana aastajagu. Seda põhjusel, et haiglasse sobiva personali leidmine on suures osas tema töökohustus.“ Kuulsin ScrubIn platvormist noorte arstide käest. Tööturul on olukord pingeline ja tarvidus uute kolleegide leidmiseks jätkuv, siis otsustasime haigla nimel konto teha. Tänaseks oleme sealt leidnud haigla kollektiivi mitu tippspetsialisti. Kindlasti on võimalik platvormi tulevikus veel kasutajasõbralikumaks teha, kuid täna on see parim võimalus esmase kontakti loomiseks huvilistega ning nendega suhtlemiseks. Nii kergelt ei jõuaks ma sellise teabeni kuskil mujal. Lisaks näeme, milline on arstide ja õdede (ning muu meditsiinipersonali) tööturu olukord. Mida selgemad on mõlema osapoole jaoks ootused ja pakkumine, seda pikemaajaliseks kujuneb loodetavasti töösuhe.”

Hoia end kursis tööturul toimuvaga

Scrubin platvormile tasub minna ka neil, kel konkreetset plaani töökohta vahetada ei ole. Lisaks sellele, et platvormil saab anonüümsena hoida end kursis tööturul toimuvaga, on see ka tasuta. „Tõepoolest, eraisikuna konto teinutele ning ka meditsiiniasutuse esindajale (kelleks saab olla juhatuse liige) on platvormil tegutsemine tasuta. Tänaseks on platvormil põhifunktsioonid – töökuulutuste vaatamine ja ülespanek, kandideerimine, hinnangute andmine - olemas, kasutajamugavuse ja lisafunktsioonide osas käib arendustöö igapäevaselt. Kel soov kasutada Scrubin portaalis jagatavat infot brändingu võtmes ära, siis platvormil on olemas lisatasu eest ka erinevad analüütilised funktsioonid, mille kasutamine on vabatahtlik. Tahame, et platvorm vastaks kohaliku turu ootustele ning kaardistame selle vajadusi järjepidevalt,“ selgitab Tarmo Korela.

Täna on platvorm eesti, inglise ja hispaania keeles. Miks nii? „Tõepoolest, oleme vaikselt liikumas ka Inglismaa ja Hispaania tervishoiusüsteemi suunas, pakkudes seeläbi seal kohalikele tervishoiutöötajatele võimalust leida soovi korral töö piiri taga või vastupidi. Kindlasti ei tähenda see seda, et julgustame mujale tööle minema, pigem tahame pakkuda tervishoiutöötajatele justkui nende valdkonnapõhist CV-keskuse versiooni, mis ühtib osapoolte reaalsete vajadustega. Nõnda on tööle asudes vähem arusaamatusi ning loodavad töösuhted pikemad ja stabiilsemad,“ selgitab Tarmo Korela. Oleme tänaseks seda korduvalt tõestanud ja võitnud sellega paljude inimeste usalduse!

ScrubIn platvormiga saad tutvuda siit >>

Scrubin – platvorm, kus töökohad kõnetavad anonüümseid tervishoiutöötajaid
Kuula artiklit

Scrubin – platvorm, kus töökohad kõnetavad anonüümseid tervishoiutöötajaid

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099