Kliinikumi patsiendid sõidavadki Tallinna lõikusele

Reedeks oli Ida-Tallinna keskhaiglas tehtud üks katarakti lõikus Tartu piirkonna patsiendile ja neli oli registreerunud, teatas ITK turundusjuht Andra Altoa. Endoproteesi lõikusele ITK-s oli registreerunud 30 Tartu piirkonna patsienti.

Reedeks oli Ida-Tallinna keskhaiglas tehtud üks katarakti lõikus Tartu piirkonna patsiendile ja neli oli registreerunud- teatas ITK turundusjuht Andra Altoa. Endoproteesi lõikusele ITK-s oli registreerunud 30 Tartu piirkonna patsienti.

Altoa selgitas- et üksikud patsiendid on ise ITKsse helistanud- kuid TÜKi ortopeediakliinikust saadud korrektse patsiendi kontaktandmetega järjekorra nimekirja põhjal võtab ITK ortopeediaosakonna sekretär patsiendiga ise ühendust ja seetõttu on ka Tartu piirkonnast operatsioonile tulevate inimeste arv suur.

“Katarakti lõikuste osas on olukord teistsugune-” märkis Altoa. “TÜKi silmakliiniku poolt meile patsientide kontaktandmeid ei esitatud ning patsiendid peavad ise meile helistama.”

Altoa lisas- et ITKsse on katarakti lõikusele tahtnud tulla ka neid Tartu piirkonna patsiente- kes on järjekorda registreerunud pärast 1. jaanuari 2005 ja neid ei saa ITK vastavalt haigekassaga sõlmitud kokkuleppele kahjuks vastu võtta.

“Kindlasti oleks huvitatute hulk suurem- kui meil oleks võimalus katarakti operatsiooni ootavatele inimestele ise võimalikest operatsiooniaegadest teada anda-” sõnas Altoa.

TÜ Kliinikumi juhatus ootab omakorda haigekassalt vastust oma pöördumisele- et kliinikum palub kaaluda võimalusi Tallinna suunatud raviraha eest teha neid lõikusi siiski kliinikumis- sest kliinikumis on kõrgelt kvalifitseeritud personal ja head tehnilised võimalused- s.t neil on täielik valmisolek suuremaks töömahuks.

Kliinikumi juhid on ajakirjandusele selgitanud- et varasematel aastatel on haigekassa alarahastanud katarakti ja endoproteeside operatsioone kliinikumis- mistõttu on kliinikumi patsientide järjekorrad pikenenud. Näiteks 2004. aastal tegi kliinikum 1791- ITK aga 3153 katarakti operatsiooni.

Tänavu teeb kliinikum haigekassa lepingu järgi 1896 kataraktioperatsiooni ja ITK 2940 (sh 1000 kliinikumi järjekorra arvel) operatsiooni.

Haigekassa omalt poolt on avaldanud hämmastust- miks kliinikumi esindajad kinnitasid lepingumahtude kinnitamisele eelnenud kuudel- et haigekassa planeeritud operatsioonide arv on kliinikumi jaoks optimaalne ja rohkemaks ei jätkuvat operatsioonitubade võimsust ega inimressurssi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.