Lastefond viib monitori lapsi jälgima

Homme, 20 aprillil annab SA TÜK Lastefond kliinikumi lasteintensiivravi osakonna arstidele üle multiparameetrilise patsiendi jälgmise monitori.

Homme- 20 aprillil annab SA TÜK Lastefond kliinikumi lasteintensiivravi osakonna arstidele üle multiparameetrilise patsiendi jälgmise monitori.

SA TÜK Lastefondi juhataja Merike Kaunissaare ütles- et uus monitor võimaldab lisaks põhilistele hemodünaamilistele näitajatele (südame löögisagedus- otsene ja kaudne vererõhk- hingamissagedus- hemoglobiini hapnikuga küllastatus) jälgida ka mitteinvasiivselt veregaase (hapniku ja süsihappegaasi osarõhku arteriaalses veres).

Võimalus jälgida süsihappegaasi muutusi pidevalt on väga oluline juhitava hingamise täpsemaks reguleerimiseks. Ägedas perioodis- kus kiirete muutuste võimalus on suur- võimaldab see aparaat teha sagedamini vere happe-alustasakaalu analüüsi.

Aastas ravitakse kliinikumi lasteintensiivravi osakonnas 230- 260 haiget- kellest <em>ca</em> 60 protsenti on vastsündinud - nimetatud metoodika on eriti hästi uuritud vastsündinutel. Monitor on väga oluline 140-160 haige aitamiseks.

293 000 krooni maksva aparaadi sai kliinikumi lastefond osta annetustest.

Kaunissaare tänas kõiki- kes eelmisel suvel vastasid Raadio Elmari heategevuskampaaniale “Võta lapselt valu!”.

Väga olulise summa - 10 000 eurot - annetas Saksa kontsern Henkel- kosmeetika- pesupulbrite ja puhastusvahendite ning liimisegude tootja- kes viimastel aastatel on hakanud järjest suuremat tähelepanu pöörama lastele ja nende heaolule- märkis Kaunissaare.

“Tänuväärse annetuse on lisanud perekond Muttle ja nende sõbrad- kes tegid annetuse mälestamaks last- keda ei suudetud elule aidata-” ütles Kaunissaare. Abiliste hulgas on ka Maaleht- kes toetas Eesti laste ravivõimaluste parandamist Maalehe kalendri projektiga.

“Lastefond on kõikidele abilistele väga tänulik ja töötab ikka selles suunas- et arstidel oleks üha paremad võimalused haigeid lapsi aidata-” ütles Kaunissaare.

<br /><strong>MU</strong>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.