Pärnu haigla valvab suve topeltjõuga

Pärnu haigla otsustas suveperioodiks erakorralise meditsiiniabi osakonnas (EMO) panna nädalavahetustel, riiklikel pühadel ja suurürituste ajal valvesse veel teise EMO-arsti, et tagada vajalikus mahus abi.

Pärnu haigla otsustas suveperioodiks erakorralise meditsiiniabi osakonnas (EMO) panna nädalavahetustel- riiklikel pühadel ja suurürituste ajal valvesse veel teise EMO-arsti- et tagada vajalikus mahus abi.

Kui tööpäevadel töötab EMOs kaks EMO arsti (EMO juhataja ja EMO-arst)- siis nädalavahetustel oli valves vaid üks EMO-arst- selgitab Pärnu haigla pressiteade. 1. juunist 31. augustini töötab ka nädalavahetustel täiendav EMO-arsti valvepost.

Pärnu haiglas kasvab pidevalt EMO töömaht. Kui sügis- ja talvekuudel käis Sillutise tänava EMOs keskmiselt 800-1000 haiget kuus (<em>ca</em> 26-33 päevas)- siis suvekuudel isegi 1200-1600 haiget (<em>ca</em> 40-53 päevas). Kokku läbis mullu EMO I üksust (Sillutise 6) 13 030 haiget ja EMO II üksust (Ravi 2) 5968 haiget- haiglas kokku seega 18 998 haiget aastas.

Käesoleval aastal prognoosib haigla juhtkond seoses uue ühtse EMO käivitumisega uues hoones (Ristiku 1) visiitide arvu jätkuvat kasvu- suvekuudeks isegi 1600- 1800 haiget kuus (keskmiselt kuni 60 haiget päevas). Suurem on EMO koormus nädalavahetustel- riiklikel pühadel ja suveürituste ajal Pärnu linnas ja maakonnas. Nendel päevadel võib koormus ületada 90 haiget päevas.

Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi teenistust juhib Külvar Mand. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.