Soomes on rikaste klientide tarvis avatud esimene luksuskliinik

Ajaleht Mediuutiset kirjutab- kuidas Soomes on avatud esimene
rahvusvahelises stiilis luksuskliinik. Helsingis tegutsev Executive
Medical Center (EMC) keskendub firmade ja nende juhtkonna
teenindamisele. Kliinik hoiab madalat profiili ning ei reklaami oma
teenuseid- millega eristutakse tavalistest Soome
arstikeskustest.

“Tavalised kliinikud ei ole keskendunud teatud sihtgruppidele- vaid teenindavad kõiki. Selles mõttes on EMC uus ja ainulaadne-” ütles Soome erahaiglate ühenduse president Vesa Ekroos.

EMC keeldus ka kommentaaride jagamisest Mediuutistele. Arstkonnagi seas on tegemist üsna tundmatu ettevõttega. Ajalehe kiire küsitlus näitas- et Helsingi arstid pole selle kliiniku olemasolustki kuulnud.

Kliinik sai tegevusloa paar aastat tagasi. Muu hulgas pakutakse tippjuhtidele nende terviseseisundi jälgimist ning kaardistamist. Ravi on individuaalne ja sisaldab tervisehädade ennetamist. EMC kuulub Meditower Group’i nimelisse ketti.

Tervisekeskuste ühenduse president Timo Soini pidas kliinikut huvitavaks juhtumiks. Soini meelest on ka põnev näha- kas EMC kõrvale tekib tulevikus ka teisi luksuskliinikuid. Suure sissetulekuga klientidele keskendumine võib Soini arvates olla ärilises mõttes toimiv lahendus- kuigi on erinev soomlaste mõttemallidest.

Tervishoiuga on seotud päris tugevaid väärtushinnanguid. Soomes valitsevad Põhjamaadele iseloomulikud hinnangud heaolu kohta ning kõikidele proovitakse tagada võrdselt kõrgetasemelised teenused- mis Soini meelest peegeldub ka erasektoris - tema töökohas ei väldita teadlikult ühtegi kliendigruppi.

Eraarstiabi on Soomes kritiseeritud kõrgete hindade pärast- kuid Soini teada on näha- et ka väikese sissetulekuga perekonnad kasutavad erahaiglate teenuseid. Soomlaste rikkuse kasvades peab ta võimalikuks ka EMC taoliste ettevõtete turu kasvamist. Esteetiline kirurgia on näiteks päris kallis- kuid nõudlus selle järele on kasvamas.

Mediuutiset käis Executive Medical Centeri tegevust ka kohapeal uurimas. Ajakirjaniku jutu järgi oli tunne- nagu oleks sisse astunud viietärnihotelli uksest. Õde kandis uhket teemantsõrmust- ooteruumis mängis ooperimuusika- mööbel oli eksklusiivselt disainitud. Seintel rippusid moodsa kunsti teosed. Mõned silmatud patsiendid rääkisid rootsi või vene keelt.

Arst- kellele ajakirjanik oma mure ära rääkis- ei soovitanud tavalisse tervisekeskusesse pöörduda.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.