Tänuga kaasnes palgajutt

Viljandi haigla töötajatele 29. juunil tänukirja üle andmas käinud sotsiaalminister Jaak Aab ütles, et meditsiinitöötajatele järgmisest aastast lubatud palgatõus sõltub sellest, kuidas haiglad palgatõusuks eraldatud raha jagavad.

Viljandi haigla töötajatele 29. juunil tänukirja üle andmas käinud sotsiaalminister Jaak Aab ütles- et meditsiinitöötajatele järgmisest aastast lubatud palgatõus sõltub sellest- kuidas haiglad palgatõusuks eraldatud raha jagavad.

Aab lubas- et 2004. aasta 23. septembril sõlmitud meditsiinitöötajate palgakokkuleppes ette nähtud palgatõus 2006. aastast kindlasti täidetakse. Küsimus on pigem selles- kuidas teatud vahendeid kanaliseeritakse- kuidas haiglad raha jagavad- tähendas Aab.

Tema sõnul aitavad haigla juhtkonnal õigeid otsuseid teha töötajate ja juhtkonna omavaheline suhtlemine- läbirääkimine ja informatsiooni vahetamine. “Meie üritame kindlustada- et see raha jõuab kohale- et seda raha on piisavalt ega peaks vähendama ravijuhtumeid-” ütles sotsiaalminister Viljandi haigla rahvale kõneldes.

“Tahan teid tänada selle igapäevase töö eest- mida te olete teinud ennast säästmata - võib-olla mitte õigesti hinnatud tööd - - ja loodan- et see väikegi palgatõus- mis ikkagi toimib- vähemalt aitab seda tööd paremini teha-” ütles Aab.

Eraldi peatus Aab 25. mail Viljandi külje all toimunud liiklusavariil- kus liinibussi ja metsaveoauto kokkupõrkes hukkus üks ja sai viga 22 inimest. “Olen lugenud aruandeid selle kohta. See töö oli väga operatiivne- kõik kannatanud said väga kiiresti abi ja selle eest tahan tänada Viljandi haiglat-” ütles Aab Viljandi haigla juhatuse esimehele Ülle Lumile sotsiaalministeeriumi tänukirja üle andes.

Haigla kaheksa allüksust said kiire ja oskusliku tegutsemise eest suurõnnetuses kannatanute abistamisel Viljandi maavalitsuse tänukirja maavanem Kalle Küttiselt.

Viljandi haigla juht Ülle Lumi lisas- et 25. mai liiklusõnnetusele tulid juhuse tõttu kasuks päevane aeg ja see- et kiirabibrigaadid olid kõik n-ö kodus. Palju sõltus siiski ka haigla töökorraldusest: süsteemsus- erialade koostöö- raskete ja erakorraliste haigete kiire jaotus- loetles Ülle Lumi.

“Selle eest ei ole me küll saanud rahalist preemiat- aga positiivne tagasiside- see- et meid märgatakse- on ju väärt- et seda võib vahel võrrelda tulemuspalgaga-” ütles Lumi valgetes kitlites ja punastes kiirabiülikondades kuulavatele töötajatele.

Viljandimaal käis Jaak Aab sotsiaalministrina 29. juunil oma esimesel ametlikul visiidil. 14. juunil külastas sotsiaalminister Ida-Virumaa sotsiaal- ja tervishoiuasutusi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.