LÜHIUUDISEID

Minister peab tasulist hambaravi
probleemiks

Sotsiaalminister Jaak Aab tõdes möödunudkolmapäevasel pressikonverentsil- et täiskasvanute hambaravi peaaegu sajaprotsendiline omavastutus on Eestis tõsine probleem- vahendas BNS.<br /> “Kõigis teistes Euroopa Liidu riikides kompenseeritakse hambaravi rohkem kui Eestis- kus tööealistel on peaaegu sajaprotsendiline omavastutus. See on tõsine probleem-” ütles Aab.<br /> Aab avaldas ühtlasi arvamust- et eestlaste omavastutus tervishoiukulude katmisel on niigi keskmisest suurem ning kindlasti ei tohiks seda veelgi suurendada.<br /> “Enamikus Euroopa Liidu riikides on patsiendi omavastustus 10-15 protsenti. Eestis on see 24 protsenti- mis on üks suuremaid ELis-” ütles Aab. Veel suurem on omavastustus vaid Lätis ja Leedus.<br /> Ministri sõnul tähendaks pere eelarvele liiga suurt koormust- kui patsiendile pannakse veel suurem omavastutus esimeste haiguspäevade eest mittetasumisega.

 

<strong>Jõgeval töötab jälle pediaater</strong>

Jõgeva haigla polikliinikus on pärast mitmeaastast vaheaega avatud lastearsti kabinet- kus  konsulteerib ja ravib pediaater Vilve Vend- kirjutas Vooremaa.<br />  Vilve Vend töötas Jõgeva haiglas lastearstina 11 aastat- kuni statsionaarse lasteosakonna sulgemiseni- ja Jõgeva linnavalitsuse sotsiaalnõunikuna.<br /> Arstitööle kutsus teda uus haiglajuht Peep Põdder- kes peab pediaatriat oluliseks.

 

<strong>Tallinn soovib jalgrattureile kiivrid pähe panna</strong>

Tallinna linnavolikogu 25. augusti istungil otsustati esitada valitsusele eelnõu- mis muudaks jalgratturitele kaitsekiivrite kasutamise kohustuslikuks. Eelnõu algatajaks on keskfraktsiooni liige ja volikogu lastekaitsekomisjoni esimees Merike Martinson- teatas Tallinna linnavalitsus.<br /> Martinsoni sõnul on tänavu jalgrattatraumade tõttu pöördunud ainuüksi Tallinna lastehaiglasse ligikaudu 500 last.  Sagedasemad traumad- mis ilma kiivrita kukkudes juhtuvad- on tõsised peapõrutused.

 

<b>Amee­ri­ka las­teae­da­des esi­neb sa­ma pal­ju al­ler­gee­ne kui ko­du­des</b>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.