Kohus saatis sotsiaalministeeriumi endise IT juhi vangi

Tallinna linnakohus saatis möödunud teisipäeval ligi 400 000
krooni pistist ja altkäemaksu võtnud ning rahapesuga tegelenud
sotsiaalministeeriumi endise IT-juhi Henry Timmermani kuueks kuuks
vangi.

Kohus määras kokkuleppemenetluses Timmermanile (29) kolmeaastase vangistuse- millest ta tuleb reaalselt kanda kuus kuud. Osa Timmermanile määratud karistusest jääb talle otsuse järgi tingimisi kolmeaastase katseajaga. Samuti peab ta hüvitama 378 135 krooni kuriteoga tekitatud kahju.

Kaitsepolitsei tuvastas- et Timmerman sai 2003. aasta sügisest mullu sügiseni pistise ja altkäemaksuna tulu meestelt- kelle esindatavatel firmadel võimaldas ta võita ministeeriumi välja kuulutatud riigihankeid ning teisi hankekonkursse infotehnoloogia valdkonnas.

Timmerman sai 11 korda altkäemaksu ja pistisena käsitletavat tulu kokku 378 135 krooni- mille ta lasi kanda fiktiivsete arvete alusel temaga seotud firmade arvele. Oma varifirmade arvele laekunud raha kasutas Timmerman luksuslikuks eluviisiks. Sotsiaalministeerium peatas Timmermaniga töösuhte eelmise aasta oktoobris kuni tema õigeks- või süüdimõistmiseni kohtus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Laura Feldmanis ja Timmermani kaitsja vandeadvokaat Erki Kergandberg lahendasid süüasja kokkuleppemenetluses- sest Timmerman tunnistas end täielikult süüdi.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.