Perearstitelefon pälvis aasta parima uuendusprojekti nimetuse

Septembri lõpul Tartus Vanemuise kontserdimajas toimunud
riigiametnike foorumil “Uuendusvõimeline riik” valiti 2005. aasta
parimaks uuenduslikuks projektiks Eesti perearsti nõuandetelefoni
käivitamine.

Nõuandetelefoni lahenduse konkursile esitanud Eesti Haigekassa selgituse kohaselt seisneb perearsti nõuandetelefoni uuenduslikkus eelkõige uue tervishoiuteenuse väljatöötamises (teenuse sisu- kvaliteedireeglid- hinna arvestamine- lepingupartneri valik- andmevahetus- teenuse järelevalve)- mida osutatakse ilma isikuandmeid tuvastamata. Tegu on esimese tervishoiuteenusega- mida osutatakse ka ravikindlustamata isikutele.

“Taolise teenuse kvaliteedi- jt nõuete väljatöötamine haigekassa koordineerimisel ja koostöös teiste asjaomaste asutustega ning selle teenuse rakendamine oli haigekassale harukordne ülesanne- arvestades haigekassa peamist tegevusvaldkonda- milleks on ravitegevuse eest tasumine-” öeldakse selgituses. “Kuna perearsti nõuandetelefon võtab - tulenevalt teenuse eripärast - teatud ametkondadelt (häirekeskus- perearstid) osaliselt üle otsustusõiguse inimese terviseseisundi üle- on meditsiinilise konsultatsiooniteenuse kvaliteet ja elanikkonnale antava info õigsus kogu elanikkonda puudutava tähtsusega.”

Perearsti nõuandetelefon 1220 käivitus tänavu augustis. Teenuse osutajaks on märtsis kolme pakkuja hulgast valituks osutunud OÜ Arstlik Perenõuandla. Ööpäevaringselt telefonilt on kõigil abivajajatel võimalik saada arstlikku nõuannet eesti ja vene keeles. Telefoninõustamine on haigekassa teatel tavatelefonilt helistajale esimese viie minuti jooksul tasuta- edasi kohaliku kõne hinnaga ja mobiiltelefonilt helistades alates kõne algusest paketipõhise minutihinnaga.

Teise koha võitis konkursil “Parim uuendus 2005” rahvusarhiivi projekt “Digitaalne ajalugu”- mis muudab ajalooliste arhiivide digitaliseerimise kaudu arhiivid kättesaadavamaks ning nende kasutamise mugavamaks ja kiiremaks.

Kolmandat-neljandat kohta jagasid politseiameti projekt “E-politsei”- mille käigus paigaldati politseiautodesse autoarvutid ja positsioneerimisseadmed- ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi projekt “Partnerite kaasamine õigusloomeprotsessi: kaasamise hea tava ja veebileht “Räägi kaasa””.

Kokku esitati konkursile BNSi andmetel 26 projekti. Konkursi eesmärk on tunnustada uudseid töölahendusi leidnud ja ellu viinud meeskondi ning aidata kaasa heade praktikate levikule Eesti avalikus halduses.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.