Apteegid müüsid 740 miljoni krooni eest

Ravimiameti teatel küündis üldapteekide ja haiglaapteekide kogukäive tänavu teises kvartalis 740 miljoni kroonini, millest ligi neli viiendikku andsid ravimid.

Ravimiameti teatel küündis üldapteekide ja haiglaapteekide kogukäive tänavu teises kvartalis 740 miljoni kroonini- millest ligi neli viiendikku andsid ravimid.

Tegutsevaid üldapteeke oli Eestis teises kvartalis 485 ning nende kogukäive oli 609 miljonit krooni- öeldakse Ravimiameti veebilehel. Ravimite käive moodustas apteekide kogukäibest 81 protsenti ning muude kaupade käive 19 protsenti. Nimetatud perioodil töötas üldapteekides 773 proviisorit ja 567 farmatseuti. Üldapteekide kogukäive suurenes võrreldes 2004. aasta teise kvartaliga 8-6 protsenti.

29 haiglaapteegi kogukäive teises kvartalis oli Ravimiameti teatel 131 miljonit krooni- millest ravimid moodustasid 63 protsenti ja muud kaubad 37 protsenti. Haiglaapteekides töötas 64 proviisorit ja 32 farmatseuti. Haiglaapteekide kogukäive kasvas võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 5-6 protsenti.

Tegutsevaid veterinaarapteeke oli 16 ning nende kogukäive oli teises kvartalis viis miljonit krooni. Sellest omakorda moodustas ravimite käive 53 protsenti ja muude kaupade käive 47 protsenti. Veterinaarapteekides töötas 23 veterinaararsti ning apteekide kogukäive vähenes võrreldes 2004. aasta teise kvartaliga 29 protsendi võrra.

Tänavu esimeses kvartalis tegutses Eestis 482 üldapteeki (koos struktuuriüksustega) ning nende kogukäive moodustas 584 miljonit krooni. Haiglaapteekide (29) kogukäive esimeses kvartalis oli 129 miljonit krooni. Tegutsevaid veterinaarapteeke oli siis 20 ning nende kogukäive oli 6-6 miljonit krooni.

Ravimiameti ravimistatistika büroo kogub andmeid üld-- haigla- ja veterinaarapteekide erialase tegevuse kohta. Apteegid esitavad aruandeid neli korda aastas. 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.