Kolm uut doktorit

Novembrikuus kaitsesid Tartu ülikoolis oma doktoritööd Kati
Koido ja Andres Sell ning homme kaitseb meditsiinidoktori kraadi
Tiia Tamme.

10. novembril kaitses füsioloogiateadur Kati Koido doktoritööd “Single-nucleotide polymorphism profiling of 22 candidate genes in mood and anxiety disorders” (“22 kandidaatgeeni ühenukleotiidsete polümorfismide profiilide seos meeleolu- ja ärevushäiretega”) neuroteaduste alal. Juhendajad olid vanemteadur Sulev Kõks ja prof. Andres Metspalu. Oponeeris prof. Joseph D. Terwilliger Columbia ülikoolist USAst.

11. novembril kaitses SA TÜ Kliinikumi anestesioloogia- ja intensiivravi kliiniku vanemarst-õppejõud Andres Sell doktoritööd “Determining the minimum spinal local anaesthetic requirements for hip replacement surgery - a study employing spinal catheter” (“Lokaalanesteetikumi dooside määramine puusaliigese endoproteesimise operatsioonidel kasutades kateeterspinaalanesteesiat”). Juhendasid assist. prof. Riku Aantaa ja prof. Jouko Jalonen Turu ülikoolist Soomest. Oponent prof. Mikko Pitkänen Helsingi ülikoolist.

23. novembril kaitseb meditsiinidoktori kraadi suu-- näo- ja lõualuukirurgia arst-õppejõud Tiia Tamme teemal “Epidemiology of odontogenic tumours in Estonia. Pathogenesis and clinical behaviour of ameloblastoma” (“Odontogeensete kasvajate epidemioloogia Eestis. Ameloblastoomi patogenees ja kliinilised iseärasused”). Tamme doktoritööd juhendab emeriitprofessor Edvitar Leibur Tartu ülikoolist. Oponendiks on emeriitprofessor Risto Kotilainen Kuopio ülikoolist.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.