Hambaravimess tuleb senistest suurejoonelisem

Eeloleval nädalalõpul Tallinnas peetav hambaravimess kolib Eesti Näituste sinisest paviljonist esmakordselt C-paviljoni suurde saali, et osalejad ära mahuksid.

Eeloleval nädalalõpul Tallinnas peetav hambaravimess kolib Eesti Näituste sinisest paviljonist esmakordselt C-paviljoni suurde saali- et osalejad ära mahuksid.

“Mess on läinud suuremaks- uhkemaks- töisemaks-” nentis Eesti Näituste projektijuht Reet Sink- kes on messikeskuse poolelt aidanud messi korraldada kõik kaheksa aastat- mil hambaraviga seotud kokkusaamine on olnud Eesti Näituste pinnal.

Kui mullu oli messil 42 eksponenti- siis tänavu on neid 45. Hambaravitehnikat- laboriseadmeid jms tullakse tutvustama nii Põhjamaadest kui Lätist ja Leedust. Sink märkis- et neli viiest osalejast on kohal igal aastal. Umbes viiendik eksponente vahetub - mõni jätab aasta vahele- mõni firma on tegevuse lõpetanud.

<strong>Võimalused avardusid<br /></strong>Et enamik firmasid on osalenud kõigil messidel- olid neil sinises paviljonis välja kujunenud oma kohad- mida sooviti igal aastal tagasi. Suuremasse paviljoni kolimine andis aga avaramad võimalused väljapanekut eksponeerida.

“Rõõmustab- et firmad on uusi võimalusi hästi ära kasutanud- tehakse ka erikujundusega bokse- milleks enne polnud ruumi-” ütles projektijuht. “Loodan- et uus asukoht teeb messile head. Usun- et mitmed osalejad hoiavad oma erialaseid uudiseid just messi ajaks- nagu eelmisel aastal Dentes.”

Sink hindas hambaravimessi Eesti Näituste korraldatavate messide seas kõige omanäolisemaks: siin on kindel külastajaskond- kes on väga huvitatud nii väljapanekutest kui loengutest- paljud on kohal mõlemal päeval- et rohkem suhelda oma kolleegidega. Teist sellist eriala pole- kus on nii palju erapraksist- samas töötavad hambaarstid enamasti ühekaupa ega puutu kolleegidega eriti sageli kokku.

<strong>Oluline sotsiaalne mõõde<br /></strong>“Mingil määral töötab mess ka laadana- kust hambaarstid ja -tehnikud saavad soetada vajalikke materjale soodushinnaga. Kindlasti on sellel messil aga sotsiaalne mõõde väga oluline. Et tegu on peamiselt kolleegide kokkusaamise kohaga- pole ma viimastel aastatel seda enam avalikkusele reklaaminud-” rääkis Reet Sink.

Ta lisas- et kui hambaravimessi reklaamiti alguses nagu teisi messe- põhjustas see vahel koomilisi olukordi. Näiteks arvas osa tavakülastajaid- et siin on üles rivistunud hambaarstid- kelle juures saab lasta soodsamalt hambaid ravida.

Mess on avatud 2. märtsil kella 11-18 ning 3. märtsil kella 10-17. Mõlemal päeval on ka loengud- kus esinevad meie spetsialistide kõrval lektorid näiteks Soomest- Rootsist ja Inglismaalt.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.