JUHTKIRI:

Spekulatsioon, spekulatsioon

<strong>Spekulatsioon- spekulatsioon</strong>

Eesti Arstide Liidu president ja poliitik Andres Kork on ennegi silma jäänud inimesena- kes huvitavate ja kohati üsna ristipidiste ideedega lagedale tuleb. Korgi riigikogu-poliitikas kaasa lüües juhtus ju päris mitmel korral- et tema väljaöeldu ei pruukinud just väga haakuda erakonnakaaslaste jutuga ning viimased asusid ennast kohe distantseerima. Ning konkurentpoliitikud said end päris kenasti lõbustada ja välja elada.

Võib-olla on just see üheks põhjuseks- miks Andres Korgi poolt ühel tavalisel töökoosolekul välja öeldud idee välismaale pikemaks ajaks tööle läinud perearstidelt Eestis nimistu ära võtta perearstide hulgas väga elavat vastukaja on tekitanud. Tähendab - just Andres Korgi isik kui selline. Et just tema seda ütles.

Aga võib-olla on selleks hoopis ettepanekuga haakuma pandud mõisted “arst-ärimees”- “arst-spekulant” jne. Muidugi võib taoline iseenesest väga kummastav mõiste nagu “arst-spekulant” närvi püsti ajada.

Kuid kui probleem(id) kord juba pinnale on kerkinud- siis oleks arukas asjaomastel isikutel vähemasti püüda need võimalikult konstruktiivselt läbi arutada.

Ning panna paika nii üldised põhimõtted kui konkreetsed tähtajad- kui nimistute “sundvõõrandamine” tõepoolest normiks peaks saama. Või siis leidma need kindlad miinused- miks seda teha ei saa ja/või teha vaja ei ole ning niipea teema juurde mitte enam naasma.

Taolist debatti oleks praegu väga huvitav jälgida juba sellepärast- et eks ole ju koos Euroopa Liitu astumisega omajagu muutunud ka välismaa mõiste kui selline.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.