Haigekassa juhtkonda kaitseb kindlustusleping

Haigekassa juhtkond kindlustas end solidaarselt varalise vastutuse vastu, nagu näeb ette Eesti Haigekassa seadus.

Haigekassa juhtkond kindlustas end solidaarselt varalise vastutuse vastu- nagu näeb ette Eesti Haigekassa seadus. Haigekassa nõukogu otsustas 17. veebruari istungil heaks kiita haigekassa nõukogu ja juhatuse liikmete vastutuskindlustuse andja Qanta Europe Ltd (Iirimaa) kindlustuslepingu tingimused.

Haigekassa jurist Endla Tempel selgitas- et haigekassa nõukogu ja juhatuse liikmed vastutavad seaduste ja haigekassa põhikirja nõuete rikkumise ja oma kohustuste täitmata jätmisega haigekassale süüliselt tekitatud kahju eest solidaarselt. “Samuti vastutab juhtkond solidaarselt haigekassaga haigekassa võlausaldajale süüliselt kahju tekitamise eest- kui nimetatud kahju on tekkinud kohustuste täitmata jätmise või mittenõuetekohase täitmisega-” täpsustas Tempel.

Haigekassa maksab kindlustuse eest aastas 9500 eurot ehk ligikaudu 140 000 krooni.

Tempel lisas- et vastutuskindlustuse puhul peab kindlustusandja täitma kindlustusvõtja asemel kohustuse hüvitada kahju- mille kindlustusvõtja on tekitanud kolmandale isikule (kahjustatud isik) kindlustuse kehtivuse ajal toimunud kindlustusjuhtumi tagajärjel ja kandma õigusabile tehtud kulud.

Haigekassa juhtkonna vastutuskindlustuse puhul hüvitaks kindlustusandja võimaliku kindlustusjuhtumi korral kahjustatud isikule maksimaalselt 3-2 miljonit eurot ehk ligikaudu 50 miljonit krooni.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.