Inglismaa meditsiinipersonal vajab paremat kaitset vägivalla eest

Meditsiiniõed on Suurbritannias hädas järjest sagenenud rünnakutega nende vastu, selgub BBC võrguväljaandes avaldatud loost.

Meditsiiniõed on Suurbritannias hädas järjest sagenenud rünnakutega nende vastu- selgub BBC võrguväljaandes avaldatud loost.

Viimasele Royal College of Nursingu poolt korraldatud küsitlusele vastanud ligi kolmest tuhandest meditsiiniõest veerand andis teada- et neid on viimase aasta jooksul tööpostil füüsiliselt rünnatud.

Peaaegu pooled vastanuist ütlesid- et neid on ahistatud või kiusatud viimase aasta jooksul- neist omakorda 45 protsenti ülemuste poolt. Esmaabis töötavate õdede olukord oli kõige hullem: 80 protsenti neist olid langenud ahistamise või rünnaku ohvriks.

Tervishoiuministeeriumi teatel on riikliku tervishoiuteenistuse (NHS) õenduspersonali kallal toime pandud vägivallast ajendatud kohtuasjade arv tõusnud 15 korda. Tervishoiuminister Rosie Wintertoni sõnul näitab see- et meditsiinitöötajaid ei saa pidada enam kergeteks ohvriteks ning et neid- kes vägivalda kasutavad- ootab ees karistus.

Tervishoiuministeerium soovib lisaks füüsilise vägivalla vähendamisele kaitsta tervishoiutöötajaid neid verbaalselt solvavate patsientide ning patsientide omaste eest. Kui valitsuse plaanitud seadusemuudatused jõustuvad- võib arste või õdesid töö juures ähvardavatele inimestele määrata kuni tuhandenaelase rahatrahvi.

Royal College of Nursingu peasekretär Beverly Malone ütles- et kui nad tahavad saada õendusalasse töötajaid juurde ning takistada olemasolevate töötajate lahkumist- tuleb mainitud probleemidest jagu saada. Võrreldes 2000. aasta küsitlusega leiavad rünnakud meditsiiniõdede vastu aset järjest sagedamini ning töötajate psühholoogiline heaolu on halvenenud.

Riikliku tervishoiuteenistuse turvateenistuse esimees Bill Darling sõnas- et personal teatab nüüd nende vastu suunatud verbaalsetest ja füüsilistest rünnakutest sagedamini ning oli samuti seisukohal- et süüdlased peaksid saama karistada.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.