Aneemiaravimi uurijaid ootab suur toetus

Rahvusvaheline Roche段 Aneemiauuringute Fond toetab sel aastal uuringuid uues meditsiinivaldkonnas, teatas Roche段 tootejuht Andra Indrikson.

Rahvusvaheline Roche段 Aneemiauuringute Fond toetab sel aastal uuringuid uues meditsiinivaldkonnas- teatas Roche段 tootejuht Andra Indrikson.

K臚soleva aasta aprilli alguses kuulutas Roche段 Aneemiauuringute Fond (Roche Foundation for Anaemia Reserch- RoFAR) v舁ja uue konkursi 2-4 miljoni ミveitsi frangi suurusele uurimisrahale- mis antakse v舁ja selle aasta lpus.

Nimetatud grantiga finantseeritakse tid uues valdkonnas- uurimaks phjalikumalt aneemiavastaste ravimite toimet kaitsta erinevaid kudesid ja elundeid haigustest vi traumadest tingitud kahjustuste eest. Arvestades- et ertropoetiinil on n臺datud neerukudet- silmi ja sdant kaitsvat efekti- on tegemist v臠a perspektiivse valdkonnaga- m舐kis Indrikson.

Grantidele vivad taotlusi esitada kogu maailma arstid ja teadlased. T舊semat infot kandideerimistingimuste kohta leiab fondi veebilehelt <a href="http://www.rofar.org">www.rofar.org</a>. Ka Eesti arstidel ja teadlastel on vimalus kandideerida enam kui 24 miljoni krooni suurusele toetusrahale.

Roche段 Aneemiauuringute Fond on 2004. aastal ellu kutsutud sltumatu mittetulunduslik meditsiiniuuringuid rahastav fond- mille eesm舐giks on julgustada innovatiivseid uurimistid ning leida uusi l臧enemisviise aneemia- selle mehhanismide- tagaj舐gede ja ravivimaluste uurimisel.

Fondi rahastab ミveitsi tervishoiugrupp F. Hoffmann-La Roche Ltd. Fond on seaduslikult Roche段st sltumatu. Seda juhib 8-liikmeline rahvusvaheliselt tunnustatud meedikutest koosnev juhatus ning taotlusi hindab fondi teaduslik nukogu.

Lisaks juba tavapraktikaks muutunud kroonilise neerupuudulikkusega ja onkoloogiliste haigustega seotud aneemia uuringutele toetab RoFAR uurimistid j舐gmistes valdkondades: krooniliste haigustega kaasnev aneemia- aneemia seosed kongestiivse sdamepuudulikkuse ja infarktiga- aneemia raviks kasutatavate ainete ekstraertropeetilised efektid (nt toime endoteelile- neuroprotektiivne toime)- edastas Andra Indrikson Roche Eesti Oワst.

Lisa kommentaar

Raadio ettevtlikule inimesele

Hetkel eetris

JトLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Ksitlus

Valdkonna tpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise igus. Toimetusel on igus seda ksida ja kontrollida.