Tervishoiumuuseum esitleb hetki Eesti meditsiini minevikust

2. mail kell 12 avatakse Tallinnas tervishoiumuuseumis Eesti
Filmiarhiivi ja muuseumi koostöönäitus “Hetki Eesti meditsiini
minevikust”- kus on eksponeeritud ligi 100 fotot ajavahemikust
1901-1980.

Muuseumi näituste osakonna juhataja Ülle Kask teatas- et fotod annavad ülevaate arstiabist ja -miljööst I maailmasõja ja Vabadussõja ajal- iseseisvusaastatel ning nõukogude perioodil. Näitust eksponeeritakse nii suures saalis (aastad 1940-1980) kui ka väikeses galeriis (aastad 1901-1940). Näidatakse ka televisiooni- ning filmiringvaateid arstidest ja meditsiiniasutustest erinevatel aegadel.

“Kell 13 jätkub avamine ajaloopäevaga-” lisas Kask. Ajaloopäeva kavas on ettekanded “Audiovisuaalse pärandi kasutamisest” (Harald Raudi)- “Vereteenistusest Eestis - 65” (Maret Veske)- “Professor Aleksander Paldrock - maailmamainega teadlane- arst ja ühiskonnategelane” (Mari-Ann Aimla) ning “Rahvaravi ja ravitsejad” (Helena Orle).

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.