Ava­tud on ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baa­si test­ver­sioon

Ra­vi­mia­me­ti va­hen­du­sel on ees­ti ars­ti­del mai al­gu­sest ol­nud või­ma­lik ka­su­ta­da vee­bi­põ­hist ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baa­si SFINX.

Ra­vi­mia­me­ti va­hen­du­sel on ees­ti ars­ti­del mai al­gu­sest ol­nud või­ma­lik ka­su­ta­da vee­bi­põ­hist ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baa­si SFINX, tea­tas Ee­ro Me­ri­lind arst.ee-st.
 
SFINX (Swe­dish, Fin­nish, IN­te­rac­tion X-re­fe­ren­cing) on vee­bi­põ­hi­ne ra­vi­mi­te koos­toi­me­te and­me­baas, mis on val­mi­nud Soo­me (Tu­ru üli­koo­li kesk­haig­la) ja Root­si (Ka­ro­lins­ka ins­ti­tuut ja Stock­hol­mi maa­kon­na oma­va­lit­sus) klii­ni­lis­te far­ma­ko­loo­gi­de koos­töös. And­me­baa­sis on üle 4300 ra­vi­min­te­rakt­sioo­ni.
 
Iga ra­vi­min­te­rakt­sioo­ni koh­ta on and­me­baa­sis tea­ve, mil­li­ne koos­toi­me võib tek­ki­da, mil­li­se meh­ha­nis­mi­ga koos­toi­me te­kib ja vii­de al­li­ka­le, mis koos­toi­met kin­ni­tab. In­te­rakt­sioo­nid on toi­meai­ne­põ­hi­sed, sa­mu­ti võe­tak­se ar­ves­se ra­vi­mi far­mat­seu­ti­list vor­mi (tab­lett, süs­ti­tav ra­vim, suu­kaud­ne la­hus vms).
 
And­me­baa­si uuen­da­tak­se re­gu­laar­selt vas­ta­valt täie­ne­va­le in­for­mat­sioo­ni­le klii­ni­lis­test uu­rin­gu­test. Si­ses­ta­tud koos­toi­med on üle vaa­da­nud ja heaks kiit­nud nii klii­ni­li­sed far­ma­ko­loo­gid kui vas­ta­va eria­la ars­tid. And­me­baas on mõel­dud eel­kõi­ge ars­ti­de­le.
 
Kol­me kuu jook­sul on Ees­tis või­ma­lus ka­su­ta­da and­me­baa­si ta­su­ta, ka­su­ta­mi­ne on pii­ra­tud ka­su­ta­ja­tun­nu­se ja sa­la­sõ­na­ga. Test­pe­rioo­di jook­sul oo­da­tak­se kõi­gilt ars­ti­delt ka ta­ga­si­si­det. Kui ta­ga­si­si­de on po­si­tiiv­ne, tõl­gi­tak­se and­me­baas ees­ti keel­de ja jääb edas­pi­di­gi Ees­tis ka­su­tus­se.
 
And­me­baa­si saab si­se­ne­da Ra­vi­mia­me­ti ko­du­le­he­kül­jelt ja in­ter­ne­ti­por­taa­li www.arst.ee kin­ni­sest osast, tea­tas Me­ri­lind.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.