JUHTKIRI:

Riik nokitses omaette

<strong>Riik nokitses omaette</strong>

Täna peitub lehes mõistatus: kas tervishoiutöötajate alampalgaläbirääkimised on alanud või ei ole alanud? Tervishoiutöötajate alampalgalepe on riiklikult oluline dokument- mille sõlmimisel ei tohiks segadusi lubada.

Võrdleme kahe pressiteate pealkirja eelmisest nädalast. 12. mail teatas Eesti Arstide Liit: “Arstid ja õed alustasid uusi palgaläbirääkimisi”- 16. mail teatas sotsiaalministeerium: “Ettevalmistused tervishoiutöötajate palgaläbirääkimisteks käivad”.

Arstide liidu seisukohalt on läbirääkimised alanud- mis siis- et riigi esindajata. 11. mail Vanemuises toimunud tööandja ja töötajate esindajate kohtumine on protokollitud. Mis ettevalmistusi siis sotsiaalministeerium veel teeb!

Et lugejal pea sassi ei läheks- olgu öeldud- et just siis- 11. mail algasidki kahepoolsed läbirääkimised tööandjate ehk haiglate liidu ja töötajate vahel.

Miks riik tööandjana veel läbirääkimiste reele pole astunud- ei oska mina vastata. Valitsus moodustab praegu selleks oma komisjoni. (Võrdle: õdede liit ja tervishoiutöötajate ametiühingute liit moodustasid oma palgaläbirääkimiskomisjoni veebruaris!)

Eraldi valmistub riik kolmepoolseteks läbirääkimisteks tervishoiu üldiste rahastamispõhimõtete asjus. Kui positiivselt väljenduda- siis teeb riik veel põhjalikke ettevalmistusi läbirääkimiste täielikuks eduks.

Miks aga ei vaevunud sotsiaalministeerium ega peaministri büroo arstide liidule ja tervishoiutöötajate ametiühingute liidule vastama ja selgitama oma head plaani alustada läbirääkimisi alles kesksuvel?

Kas tõesti olid kahes riigiasutuses tervishoiutöötajate läbirääkimiste ettevalmistustööd nii pingelised- et kellelgi polnud mitu kuud aega saabunud kirju läbi lugeda ja vastata?

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.