Haigekassa nõukogu kinnitas lisaeelarve

Eesti Haigekassa nõukogu kinnitas 16. juunil tänavuse lisaeelarve, mille suurus on 120 509 000 krooni.

Eesti Haigekassa nõukogu kinnitas 16. juunil tänavuse lisaeelarve- mille suurus on 120 509 000 krooni. Haigekassa avalike suhete juht Anne Osvet ütles BNSile- et see raha suunatakse juhatuse ettepanekul tervishoiuteenuste kättesaadavuse parandamiseks.

109 775 000 krooni eest ostetakse eriarstiabis täiendavalt endokrinoloogia ja oftalmoloogia ravi ning günekoloogia- kardioloogia- veresoontekirurgia ja kardiokirurgia alast ravi- suurte liigeste endoproteesimist ning silmakae lõikusi. Ooteaega lühendatakse onkoloogiliste haiguste ning laste kõrva-nina-kurguhaiguste järjekordades.

Hooldusravile antakse 9 154 000 kr ning laste ja noorte hambaravile eraldatakse lisaraha 1 580 000 kr.

Haigekassa nõukogu esimehe- sotsiaalminister Jaak Aabi sõnul tähendab see- et ükski haigla ei saa enam ületada raviks ettenähtud maksimumpikkust rahapuuduse tõttu- vahendas BNS. “Raha on haiglatele 100 protsenti garanteeritud. Kui järjekorrad nüüd mõnes haiglas üle ettenähtud maksimumaja venivad- siis on seal tegemist juba haigla töökorralduslike või võimsuse küsimustega-” ütles minister.

Aab lisas- et inimestel tasub kindlasti jälgida haigekassa kodulehel olevat analüüsi- mis näitab- kui pikk on järjekord erialati ühes või teises haiglas. Patsiendil pole kohustust pöörduda kindlasse haiglasse- ta võib valida kõige lühema järjekorraga haigla. Haigekassa teeb järjekordade analüüsi igakuiselt.<br />

<strong>MU</strong>

 

<strong><br />  </strong>

*******************************<br /><br />

<u>Lisainfot:</u>

Vt ka infot haiglate eriarsti-abi ravijärjekordade kohta:<br /><a href="http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/jarjekorrad/">http://www.haigekassa.ee/kindlustatule/jarjekorrad/</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.