Kullamaa ei ole leidnud endale uut hambaarsti

Ajakirjanike liidu korraldatud pressipäeval Läänemaal Kullamaa vallas tutvustas vallavanem Üllar Aruksaar kohalikke vaatamisväärsusi ning rääkis, mis vallaelanikele kõige enam rõõmu ja mis muret valmistab; suure probleemina jäi kõlama see, et vallal pole enam hambaarsti.

Eesti Ajakirjanike Liidu korraldatud pressipäeval 7. juunil Läänemaal Kullamaa vallas tutvustas vallavanem Üllar Aruksaar kohalikke vaatamisväärsusi ning rääkis- mis vallaelanikele kõige enam rõõmu ja mis muret valmistab; suure probleemina jäi kõlama see- et vallal pole enam hambaarsti.

Kullamaa on kaunis koht- millele annab tuge kihelkonnakeskuse väärikas kultuurilugu alates kiriku aias olevast Eesti vanimast rõngasristist ja siit pärit Rudolf Tobiasest kuni praeguste arvukate huviringideni nii koolis kui renoveeritud kultuurimajas. Erinevalt paljudest teistest maakeskustest on Kullamaa kõrghaljastatud ja hooldatud- siin on alles isegi suur kooliaed- kus õpilastele jätkub eakohast tegevust.

Vallas jagub ka ettevõtlikke inimesi- kes hoiavad elujõulisena traditsioonilised põllumajandusharud- aga on puhunud elu sisse ka turismindusele ja seltsielule.

Kõige südantsoojendava taustal jäi pressipäeval kõlama üks tõsine mure: 1. juunist on suletud Kullamaa hambaravikabinet. Palju aastaid kohalikke inimesi ravinud stomatoloog Meeri Hirjel läks pensionile ning vald pole tema asemele siia kedagi tööle leidnud.

“Oleme siin ja seal kuulutanud- aga vaba arsti- kes siia tuleks- pole leidnud-” kahetses vallavanem. Pensionile siirdunud arsti tööga oli ta väga rahul: “Käisin tema juures ise juba lapsena ja nüüd ka koos oma lapsega. Tema patsiendid olid vist kõik 1700 vallaelanikku ja tuldi kaugemaltki.”

Eesti Hambaarstide Liidu presidendi Kristjan Gutmanni sõnul ei ole liidul andmeid- kui palju on Eestis tühjana seisvaid hambaravikabinette- ning sellist arvestust oleks tema sõnul raske pidada: “Kui maakohas käib hambaarst üks kord nädalas- kas siis võib öelda- et kohapeal on hambaarst olemas? Arst saab oma praksise avada seal- kus on piisavalt maksejõulisi patsiente- et arstil oleks võimalik investeerida vajalikku aparatuuri.”

Vallavanem Aruksaar nentis- et neil praksise sulgenud hambaarst tegi oma tööd miinimumhindadega. Seetõttu ei olnud tal võimalik soetada näiteks uut nõuetekohast röntgeniaparatuuri.

Kullamaa vallamajas on hambaarstile kabinetiruumid olemas- sisustus kuulus pensionile siirdunud arstile.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.