Osteoartriidi kannatusi leevendavad mitmekülgsed teraapiaprogrammid

Põlve osteoartriidi all kannatajaid aitavad natuke, kuid kliiniliselt olulisel määral regulaarsed harjutused ja psühholoogilised eneseabivõtted koos, on USA teadlaste metaanalüüsi järeldus.

Põlve osteoartriidi all kannatajaid aitavad natuke- kuid kliiniliselt olulisel määral regulaarsed harjutused ja psühholoogilised eneseabivõtted koos- on USA teadlaste metaanalüüsi järeldus portaali Medwire News teatel.

Uuringut juhtinud San Diego osariigi ülikooli teadlase Loraine Devos-Comby kinnitusel on tegu esimese süstemaatilise ülevaatega- milles hinnatakse harjutuste ja eneseabiprogrammide mõju nimetatud patsientide füüsilisele ja psüühilisele heaolule.

Analüüsi oli võetud 16 uuringut ning tulemusena leiti- et põlve osteoartriidist põhjustatud kannatusi aitavad kõige paremini leevendada erinevad meetodid korraga. Kuigi mõju patsientide heaolule ja enesetundele oli tagasihoidlik- sai seda siiski pidada kliiniliselt oluliseks.

Harjutustega suudeti parandada patsiendi füüsilist olukorda ja eneseabiprogrammidega tõsta psüühilist enesetunnet- õpetades inimestele- kuidas osteoartriidiga paremini toime tulla.

Füüsilised harjutused olid spetsiaalselt mõeldud põlvehädade jaoks - kõndimine- rattasõit ja tugevustreening. Eneseabiprogrammid katsid väga erinevaid teemasid lõdvestustehnikatest toitumissoovituste ja abivahendite kasutamise õpetamiseni välja.

Devos-Comby arvates saadab nende analüüsi tulemus positiivse sõnumi kõigile põlve osteoartriidi all kannatajatele. Patsiendid peaksid valima programmid- mis parandavad nende enesetunnet kõige rohkem kannatanud poolelt.

Erinevate teraapiameetodite efektiivsust uurides vaadeldakse tavaliselt ühte võimalust korraga- kuid tegelikkuses vajavad inimesed Devon-Comby tähelepanekul mitmekülgsemat lähenemist.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.