Tegevust alustas kaks infoportaali

13. juunil esitles ravimifirma Roche Eesti esimest omalaadset vähihaigetele ja nende omastele mõeldud infoportaali www.kasvaja.net. Päev hiljem avas MTÜ Inkotuba nõuandva kodulehekülje www. kuivaks.ee, mis on abiks uriinipidamatusega inimestele.

13. juunil esitles ravimifirma Roche Eesti esimest omalaadset vähihaigetele ja nende omastele mõeldud infoportaali <a href="http://www.kasvaja.net">www.kasvaja.net</a>. Päev hiljem avas MTÜ Inkotuba nõuandva kodulehekülje www. kuivaks.ee- mis on abiks uriinipidamatusega inimestele.

<a href="http://www.kasvaja.net"><strong>www.kasvaja.net</strong></a><br /> Pressiteate kohaselt aitab <a href="http://www.kasvaja.net">www.kasvaja.net</a> mõista vähktõve olemust ning tutvustab selle haigusega elamise võimalusi.

Tartu ülikooli kliinikumi onkoloogiakliiniku juhataja Hele Everaus pidas portaalis olevat infot väga oluliseks. “Vähi diagnoosi saanud inimestel on ees keerulised ajad - esmalt suur ehmatus- siis mure tuleviku pärast. Lisaks arstilt ja õdedelt saadavale infole on kindel soov ise teavet hankida enamikul patsientidest-” ütles ta. “Nad saavad nüüd lugeda haiguse olemusest- ravist ja ka võimalikest probleemidest- mis ravi ajal võivad tekkida.”

Everausi hinnangul sisendab võimalus infoportaali vahendusel enesele asju selgemaks teha patsiendile kindlustunnet edasise ravi käigus: “Arstidele ja õdedele saab portaal olema samuti hea abiline- sest informeeritud haigega on kergem raviprotsessi läbida.”

Roche Eesti OÜ tegevjuht Kadri Mägi loetles- et portaal annab ülevaate rinna-- soole- ja kopsuvähist ning ka harvem esinevatest vähivormidest- erinevatest ravivõimalustest ja toetavast ravist.

<a href="http://www.kuivaks.ee"><strong>www.kuivaks.ee</strong></a><br /> TÜK kirurgiakliiniku uroloogia ja neerusiirdamise osakonna juhataja- uroloog Gennadi Timbergi sõnul oleks uriinipidamatusega inimestele mõeldud kodulehekülje pidanud avama juba aastaid tagasi.

“Ma näen- et inimesed häbenevad tunnistada endale kusepidamatust ja seetõttu ei otsigi abi- nüüd on ometigi olemas võimalus infokeskuse näol- kus saab 24 tundi ööpäevas küsida nõu- leida vastused oma muredele-” kommenteeris Timberg.

Uuel veebilehel leidub infot uriinipidamatuse tüüpidest- uriinipidamatuse omapärast meestel- naistel- lastel ja eakatel inimestel.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.