JUHTKIRI:

Tervist, president!

<strong>Tervist- president!</strong>

Meie lehe järgmise numbri ilmumise ajaks võib Eesti järgmine president juba valitud olla. Vähetõenäoline küll- aga ikkagi teoreetiliselt võimalik- kuna seekordsete presidendivalimiste esimene hääletusvoor on riigikogus just päev varem - esmaspäeval- 28. augustil.

Eks see presidendivalimiste trall ja tagaajamine ning kandidaadi kandidaatide sõelumine on kestnud juba omajagu. Aga et nii enamik rahvast kui rahvaasemikest paistabki seda kõike suuresti mängulise tegevusena võtnud olevat- ning osa koguni väga osavalt topeltmängulisena- siis loodetavasti pole see vähemasti kellelegi tervise peale hakanud.

Igatahes tervisega- täpsemini siis tervishoiuga on seotud olnud ka allakirjutanu huvi presidendivalimiste vastu. Lihtsamalt öeldes püüdsin hiljuti sotti saada- mida n-ö esimesele ja teisele sõelale jäänud Ene Ergma ja Toomas Hendrik Ilves on viimasel ajal (trüki)ajakirjanduses Eesti tervishoiust arvanud või kirjutanud.

Aga võta näpust. Kas ei sattunud minu silma alla need õiged lood või oli sel mingi muu põhjus- aga igatahes tekkis mulje- et tervishoiuteema presidendivalimiste-eelsetes ülesastumistes kuigi populaarne pole olnud.

Tegelikult jäigi peaasjalikult meelde vaid riigikogu aseesimehe Ergma mure ühiskonnas valitseva suhtelise alkoholilembuse pärast. Ilves- tundub nii- on üsna mõjusalt arvamust avaldanud päris mitmel teemal- aga tervishoidu nende hulgas silma ei hakanud.

Mõistagi ei soovi ma öelda- et tervishoid oleks just see teema- millega üks presidendikandidaadi kandidaat peaks esmajärjekorras tegelema. Seda enam- et ka presidendiamet ei eelda tõsisemat tegelemist näiteks haiglavõrgu arengukava või hooldushaiglate personaliprobleemiga. Aga kahtlemata ei tohiks tervishoiuteema (võimalikule tulevasele) presidendile ka väga kaugeks jääda- sest tegu on ikkagi kogu ühiskonna mõõtmes ühe olulisema valdkonnaga.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.