Kliinikumi nakkusosakond tegi hoogsa ajarännaku

Seoses SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lina tänava kinnistu müügiga kolisid seal asunud sisekliiniku nakkushaiguste osakond ja Tartu HIVi nõustamiskabinet uude kohta.

Seoses SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lina tänava kinnistu (Lina 4- 6- 7- 8- 9- 11 ja Aleksandri 32) müügiga OÜ Aurorettele kolisid seal asunud sisekliiniku nakkushaiguste osakond ja Tartu HIVi nõustamiskabinet uude kohta. 22. augustil avati pidulikult TÜ kliinikumi sisekliiniku nakkushaiguste osakond Riia tn 167- I korrusel.

“Nakkusosakond ja selle töötajad teevad täna rännaku ajas - nad astuvad ühe sammuga Liivimaa kubermangu Jurjevi linnahaigla nakkusosakonnast Eesti Vabariigi TÜ kliinikumi nakkusosakonda-” tõdes avamisel osakonna juhataja dotsent Matti Maimets.

“1950-1960ndatel aastatel uskusid paljud sellesse- et bakterite ja viiruste poolt põhjustatud haigused kaovad ära. Oodati- et nakkushaigused lõpevad ära - siis ei pea hakkama uut maja ehitama. Meie eriala on täis paradokse. Üks neist on niisugune: mida hullemad on epideemiad- seda tugevam on eriala. Infektsioonhaiguste eriala sai tugevasti jalad alla just seoses HIV-epideemiaga-” rääkis Maimets.

Uues nakkushaiguste osakonnas saab olema 11 palatit ja voodikohta täisfunktsionaalsete vooditega. Voodi kõrval on punane nupp- mille kaudu saab patsient ühendust õepostiga. Käed tuleb desinfitseerida nii palatisse sisenedes kui sealt väljudes.

Patsient tuuakse osakonda vaid sellesse palatisse viivast uksest. Terveks saades läheb ta ka sama teed välja. Haigete liiklemist koridoris ei toimu. Kahes palatis on väike vahekoridor negatiivse õhurõhuga- mis toimib lüüsi põhimõttel- ei lase õhklevivatel haigustel (nt tuulerõuged ja leetrid) üldkoridori levida.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.