Norra pakub raha Eesti tervishoidu

31. augustini saavad Eestis registreeritud juriidilised isikud esitada üksikprojektide taotlusi nn Norra fondile, mis rahastab ühena neljast prioriteedist Eestis tervishoidu ja lastehoidu.

31. augustini saavad Eestis registreeritud juriidilised isikud esitada üksikprojektide taotlusi nn Norra fondile- mis rahastab ühena neljast prioriteedist Eestis tervishoidu ja lastehoidu.

Rahandusministeeriumi välja kuulutatud Norra ja Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) finantsmehhanismidest rahastatavate projektide tänavune taotlusvoor kestab 1. juunist 31. augustini.

Eestil on võimalik kasutada aastatel 2004-2009 ligikaudu 474 miljonit krooni (32-760 miljonit eurot)- sealhulgas tervishoiule ja lastehoiule eraldab fond viie aasta jooksul 109 miljonit krooni- mis on 23 protsenti kogusummast. Üheksa valdkonna seas saab tervishoiust enam (24%) vaid Euroopa kultuuripärandi kaitse (mõisakoolid).

<strong>Võitleme nakkustega<br /></strong>Nimetatud fondi tervishoiuprojektide prioriteedid Eestis on nakkushaiguste (HIV/aids ja TB) ennetus ja parem ravi- samuti bioterrorismiks ja epideemiateks suurema valmisoleku saavutamine. Lastehoiust on eelistähelepanu all erivajadustega laste õppe- ja arengukeskkonna parandamine. Üheks prioriteediks on ka vähemarenenud regioonides sotsiaalse aktiivsuse- sealhulgas sportimisvõimaluste arendamine (nii uute objektide ehitus kui vanade renoveerimine).

Ühe toetuse miinimumsumma on 250 000 eurot ehk <em>ca</em> 3-9 miljonit krooni. Toetusi makstakse välja tagantjärele.

Kulude abikõlblikkuse (kulu- mida on võimalik finantsmehhanismidest rahastada) juhend on 13 lehekülge pikk. Kuna abikõlblike tegevuste loetelu ei ole kehtestatud- siis on abikõlblikud kõik tegevused- kui need toetavad eelisvaldkonna eesmärkide täitmist (v.a projekti ettevalmistusega seotud kulud)- täpsustab rahandusministeerium oma veebilehel vastavas rubriigis “Korduma kippuvad küsimused”.

<strong>Tasandavad ebavõrdsust<br /></strong>Norra finantsmehhanismide ning Islandi- Liechtensteini ja Norra asutatud EMP finantsmehhanismide eesmärgiks on aidata kaasa majandusliku ja sotsiaalse ebavõrdsuse vähendamisele Euroopa majanduspiirkonnas investeeringu- ja arendusprojektide rahastamise kaudu prioriteetsetes valdkondades.

EMP finantsmehhanismid toetavad uusi Euroopa Liidu riike ning Kreekat- Portugali ja Hispaaniat. Norra finantsmehhanism on mõeldud ainult uutele ELi liikmesriikidele.

Norra on toetanud Eestit aastatel 1992-2002 kokku 212-2 miljoni krooni ulatuses- nagu võib lugeda välisministeeriumi veebilehelt. Nad on toetanud Tallinna lennujaama uue terminali ehitust- keskkonnaalast koostööd- venekeelse elanikkonna integreerimist Eesti ühiskonda ning teisi projekte.

Lähemat infot nn Norra fondi kohta saab rahandusministeeriumi veebilehelt <a href="http://www.fin.ee/eeagrants">www.fin.ee/eeagrants</a> või <a href="http://www.eeagrants.org">www.eeagrants.org</a>.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.