JUHTKIRI:

Variandid võimalikud

<strong>Variandid võimalikud</strong>

Ernest Hemingway ei kirjutanud päris nii- et igas maailma sadamas on vähemalt üks eestlane- aga nõnda on tema sõnu tõlgendama hakatud. Ehkki jutt käis minu mäletamist mööda purjus eestlasest- oleme kirjaniku ütlust pigem tunnustusena võtnud.

Eestlased on igal pool hakkama saanud ja saavad ka edaspidi - seegi suhtumine on kindlasti paljudele tuttav. Küllap saamegi- nii kodu- kui välismaal.

Eesti meedikuid on piiri taha läinud küll- aga siiski mitte nii palju- nagu on mõnikord välja näidata tahetud. Ja päris kindlasti ei ole siit läinud tervishoiutöötajad mööda muid riike ühtlaselt laiali hargnenud- see on küll selge.  Inimesed ikka liiguvad ning eks ole tervishoiutöötajadki inimesed - seega tulevad ja lähevad nemadki. Kuid on ka paigal püsinud- kui nõnda paremini istub.

Tänaseski lehes on üks uudis näiteks sellest- et Pelgulinna haiglas austati ülemõde Viivi Maristit ja nefroloog Silvia Künnapuud- kes samas haiglas töötanud vastavalt 50 ja 48 aastat! Samas aga annab teine lugu teada- et veel mõni aeg tagasi puhtalt nn väliseestlaste organisatsiooni - Eesti Arstide Seltsi Rootsis - tänavu peetud esimestest suvepäevadest võtsid valdavalt osa just viimastel aastatel Eestist Rootsi tööle asunud tohtrid- kes on nõuks võtnud ka seltsile uue hoo sisse anda.

Selleks- et tõepoolest igas maailma riigis oleks vähemalt üks eesti arst tööl (see võiks ju omaette täitsa põnev eesmärk olla?)- piisab suurusjärgus paarist lennust arstiteaduskonna lõpetanutest. Kui lisada- et meie tervishoiu kõrgkoolide õenduserialadel oli tänavu kokku umbes kolm ja poolsada lõpetajat- siis saaks iga arst ka kolm-neli õde endaga kaasa võtta.

Mis aga tänavu kooli lõpetanud (või veelgi enam - äsja kooliteed alustanud) arstidest- õdedest- hambaarstidest- proviisoritest- ämmaemandatest jt tegelikult saab- eks seda näitab aeg. Küllap on nendegi hulgas nii minejaid- (tagasi)tulijaid kui püsijaid.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.