PILK: Hambaarstid jäid kokku

Pärnu haigla sulges suvel oma hambakliiniku, mille peale töötajad asutasid endale uue hambakliiniku südalinnas.

Pärnu haigla sulges suvel oma hambakliiniku- mille peale töötajad asutasid endale uue hambakliiniku südalinnas. Kesklinna Hambakliinikus töötab umbes 15 inimest - neli õde- kuus arsti kohapeal ja kaks külalisena Tallinnast- steriliseerija- registraatorid. Oktoobrist tulevad veel üks õde ja üks arst.

“Oleme uues kohas enam-vähem sisse elanud-” kinnitab Kesklinna Hambakliiniku juhataja Imbi Tamm. 22. septembril oli Pärnus Lai tänav 10 asuvas hambakliinikus avamispidu koos Timo Paberiti loenguga implantoloogiast.

Kesklinna Hambakliinik tekkis kiiresti ja sujuvalt- kui uskuda asjaosaliste juttu. On ju Pärnus konkurents kasvanud: linnas tegutseb nüüd 16 hambaraviteenuse pakkujat. Kesklinna Hambakliiniku juhatuse liige Tarmo Marrandi möönab- et Tartus-Tallinnas oleks uue kliiniku avamine ehk raskemalt läinud. “Hea kogus õnne oli ka-” ütleb ta Pärnu kogemuse kohta.

Kerime mõttes kalendri tagasi veebruarikuusse. Umbes samal ajal- kui Pärnu haigla hambakliiniku töötajad Suur-Sepa 16 polikliinikumajas olid saanud haiglalt koondamisteated- nende jaoks mõistagi ootamatult- olid Tallinna hambaarstid Tarmo Marrandi ja Timo Paberit rääkinud Audrus töötavale kolleegile Imbi Tammele plaanist avada uus hambakliinik Pärnus.

Imbi Tamm omalt poolt teadis haigla suletavast hambakliinikust ja et ta omal ajal töötas Pärnu haigla hambakliinikus- siis ei olnud tal raske endistele töökaaslastele uut ideed esitleda. Nõnda jooksid niidid kokku. Tarmo Marrandi ja varasemast Pärnus ravimas käinud Timo Paberit usaldasid julgelt uue kliiniku juhtimise Imbi Tammele.

Ega päris libedalt ka algus läinud. Kõigepealt pani Imbi Tamme Audru kabineti omanik talle pahaks koostööd Tallinna meestega ja sulges rendile antud kabineti päevapealt.

Kevadel hakkasid uue kliiniku rajajad otsima ruume ja ehitajat. Kui ruumid olid teada- keelas haigla panna haigla polikliiniku uksele infot- mis aadressil ja telefonil patsiendid oma hambatohtreid edaspidi leida võivad - kellegi arvates oli loodav hambakliinik haiglale konkurent- kuigi haigla ise lahkus hambaraviturult.

Haigla kliinikus töötanud arstidele tehti Pärnus ka teisi pakkumisi- aga kõik peale paari arsti läksid üle Kesklinna Hambakliinikusse. Haigekassa tunnistas uut kliinikut partnerina ja nad said lepingu laste raviks.

Kesklinna Hambakliinik reklaamib end kui täisteenust pakkuv hambaravikeskus- mis sisaldab hambaravi ja suukirurgiat.

Tarmo Marrandi on olnud ühe osakonna arendamise ja kolme hambakliiniku asutamise juures: Lasnamäe Tervisekeskuse Medicum hambaravi osakond 2000- 2005- Cardens Hambaravi 1995 Tartus- Viru Hambakliinik 2005 Tallinnas ja Kesklinna Hambakliinik 2006 Pärnus.

Marrandi kinnitab- et uue hambakliiniku oleksid nad Pärnusse teinud ka siis- kui Pärnu haigla poleks oma hambaravi likvideerinud.

Praegu käivad Marrandi ja Paberit 3-4 korda kuus Pärnus laserravi tegemas ja implantaate paigaldamas.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.