Eesti Geenivaramu osaleb Euroopa Teadusfondi Biopankade üldkoosolekul

07.12.2006

Eesti Geenivaramu juhatuse liige professor Andres Metspalu esineb ettekandega Euroopa Teadusfondi Biopankade üldkoosolekul Amsterdamis.

„ Biopangad peavad tegema koostööd- üksi ei saa meist keegi hakkama.” ütles professor Metspalu. „Me oleme teistele biopankadele eeskujuks- meie järgi joondutakse- näiteks järgitakse meie omale sarnast populatsioonipõhilist andmekogumise süsteemi Inglise biopangas” lisas Metspalu. Antud koosolekul arutatakse loodetavasti ka Euroopa Liidu infrastruktuuri raames biopankade rahastamist.

7-8. detsembril Amsterdamis toimuval Euroopa Teadusfondi biopankade üldkoosolekul teemal „Populatsioonide ülevaated ja biopangad”- esineb Eesti Geenivaramu juhatuse liige professor Andres Metspalu ettekandega „Uued biopangad - miks ja mis peaks olema teistmoodi”.

Üldkoosolekul osalevad teadlased ja Euroopa ning Kanada biopankade esindajad. Arutluse all on biopankade eetilised probleemid- legaalsed ja sotsiaalsed arutluskohad. Päevakavasse mahuvad kõrgetasemelised ettekanded ja ümarlaud.

 

Terje Puusepp<br /> SA Eesti Geenivaramu teabejuht<br /> mob. tel 56718456<br /><a href="mailto:terje.puusepp@geenivaramu.ee">terje.puusepp@geenivaramu.ee</a><br />

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.