Pressiteade: PRAXISe hinnangul ei vaja haiglareform ümber vaatamist

Täna- 11. detsembril kell 11:00 tutvustab PRAXIS Radisson SAS
hotelli konverentsiruumis Helsinki värskelt valminud uuringut
haiglareformide kohta Eestis.

Poliitikauuringute Keskus PRAXIS viis 2006. aastal läbi haiglareformi uuringu- mille eesmärk oli hinnata rohkem kui viis aastat kestnud haiglareformi mõjusid Eestis. Uuringut rahastas Avatud Ühiskonna Instituut Budapestis- ning see viidi läbi paralleelselt Bulgaarias- et võrrelda reforme kahes riigis. Uuringu autorid on Ain Aaviksoo (PRAXISe tervisepoliitika programmi direktor)- Agris Koppel (PRAXISe tervisepoliitika programmi analüütik). Andmete analüüsimisel osalesid Triin Habicht (Eesti Haigekassa) ning Marge Reinap (Sotsiaalministeerium).

Esialgsete järelduste kohaselt on haiglareform liikumas ratsionaalses suunas ning värskelt kavandatud haiglavõrgu arengukava muutmine ei ole põhjendatud. Elanike poolt tõstatatud kättesaadavuse probleemi lahendamise võti on pigem tervishoiu üldise rahastamise suurendamises ning senisest jõulisem esmatasandi ning taastus- ja hooldusravi arendamises eriarstiabi kõrval. Suurimaks ohuks võib hinnata riigi poolt visiooni ja strateegia asemel haiglate operatiivjuhtimise ülereguleerimist ja ebamõistlikku politiseeritust.

Küsitlusuuringus osales 46 haiglate juhatuste liiget- täeindavalt intervjueeriti üheksat haigla tippjuhti ja -ametnikku. Esialgsete tulemuste tutvustamiseks toimus ümarlaud kõigi osapoolte esindajatega.

Uuringu põhjalikuma tutvustuse ja uuringute raportid leiad alates kell 11:00 täna (11. detsembril 2006) PRAXiSe kodulehelt.

Lähem info uuringu kohta:

Ain Aaviksoo

Tel: 372 517 4049

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

11. september 2018

Meditsiin Fookuses

mai 2018

Tervise­uudised

september 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.