Tänasest töötab Eestis ainulaadne mammograaf

14.12.2006

<strong>TÄNASEST TÖÖTAB EESTIS AINULAADNE- MADALA KIIRGUSDOOSIGA TÄISDIGITAALNE MAMMOGRAAF<br /></strong><br /> Tänasest on OÜ Mammograaf Rinnakliinikus Tallinnas Sütiste teel täiskoormusega töös madala kiirgusdoosiga täisdigitaalne Sectra MicroDose mammograaf. See on esimene täisdigitaalne mammograaf Eestis- mis võimaldab kasutada kõikidest teistest mammograafidest oluliselt madalamat kiirgusdoosi ja lubab ohutult uurida naisi kõikides vanuserühmades kartmata ülemäärasest kiirgusdoosist tingitud ohtusid.

OÜ Mammograafi põhitegevus on rinnavähi varajane avastamine ja kliiniline mammograafia. OÜ Mammograaf on Eesti Haigekassa koostööpartner rinnavähi varajase avastamise programmis. OÜ Mammograafil on nüüd kaks statsionaarset aparaati Tallinna Rinnakliinikus ja kolmas liikuv mammmograaf- millega uuritakse naisi maakondades. Aastas tehakse vähi varajase avastamise programmi raames rinnauuringuid umbes 10 000 naisele- lisaks umbes 2500 naist käib aasta jooksul kliinilise mammograafia uuringutel. Igal aastal avastatakse meie poolt keskmiselt 100 rinnavähijuhtu.

Loodame- et uus mammograaf- mille installeerimist alustati selle aasta septembris- aitab meil toime tulla kasvava töökoormusega ja aitab kaasa meie eesmärgile saavutada maksimaalne uuringukvaliteet minimaalse kiirgusdoosiga. Sectra MicroDose mammograaf asendab meie olemasoleva mammograafiasüsteemi ja sellega seoses loobume vananenud keskkonnavaenulikest fotokeemiatehnoloogiatest ning siseneme täiesti uuele- täisdigitaalsele tasandile....<br /><br /><br /><br /> Lisainfo:<br /><br /> Dr Theo Raudsepp<br /> Radioloog/juhatuse liige<br /> OÜ Mammograaf/Rinnakliinik<br /> Sütiste tee 17- 13419 Tallinn<br /> Tel: +372 5073772<br /> Email: <a href="mailto:theo@mammograaf.ee">theo@mammograaf.ee</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.