Töövaldkonna muudatused 1. jaanuarist 2007

Sotsiaalministeerium

Pressiteade 21.12.2006

<br /><strong>Muudatused töövaldkonnas alates 1. jaanuarist 2007:</strong>

* Töötuskindlustusseaduse muudatustega paraneb nende olukord- kes on korduvalt olnud töötud- muutub ka töötuskindlustushüvitise määramine. Kui taotleja ühe kalendripäeva töötasu on suurem kui kolmekordne kindlustatute Eesti keskmine kalendripäeva töötasu- arvutatakse hüvitis selle alusel.

* Sotsiaalmaksu kuumäär tõuseb 2000 kroonini kalendrikuus. Läbi sotsiaalmaksu suurendamise väärtustab riik senisest enam teatud mitte-aktiivseid perioode- näiteks laste kasvatamine ja tagab efektiivsema pensionikindlustuskaitse. Riik tasub sotsiaalmaksu lapsehooldustasu- vanemahüvitise ja töötu abiraha saajate ning kaitsejõududes ajateenijate eest.

* Toimetulekutoetus tõuseb uuest aastast 750 kroonilt 900 kroonini.

* Töötutoetus tõuseb seniselt 400 kroonilt 1000 kroonini (töötutoetuse päevamäär 32-90 krooni).

* Alates 2007. aastast tagab riik ravikindlustuse kõikidele tööturuametis arvel olevatele aktiivset tööd otsivatele töötutele. Kindlustuse saavad nad võrdsetel alustel töötutoetuse saajatega kuni üheksaks kuuks ehk 270 päevaks. Seeläbi laieneb ravikindlustusega kaetud inimeste ring ligikaudu 10 900 inimese võrra- kes on motiveeritud osalema pikaajaliselt töötutele mõeldud tööturuteenuses ja aktiivsemalt tööd otsima. 

 

 

Katrin Pärgmäe<br /> Sotsiaalministeerium<br /> Pressiesindaja<br /> +372 626 9321<br /> +372 56 623 823

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.