Eestisse jõudis uus ravim suitsetamisest loobumiseks

27.12.2006

<br /> Euroopas populaarsed Niquitin (toimeaine: nikotiin) plaastrid tubakasõltuvuse raviks on jõudnud müügile ka Eesti apteekidesse.

GlaxoSmithKline Consumer Healthcare uued plaastrid on erinevalt teistest apteekides saadaolevatest läbipaistvad ja omavad 24-tunnist toimet (seni saadaolevad on 16-tunnised). Unikaalse tehnoloogiaga saavutatud ööpäevaringne toime aitab püsivalt leevendada suitsetamise lõpetamisega seotud võõrutusnähte ja suitsunälga.

Plaastrid on saadaval kolme erineva tugevusega. Ravi tuleb alustada suurema toimeaine sisaldusega plaastritega vastavalt raviskeemile. Pakendis on seitse plaastrit üheks nädalaks. Paki soovituslik jaemüügi hind on 229 krooni.

Suitsetamisest loobumine on parim otsus tervise heaks. Samas peetakse suitsetamisest loobumist niisama raskeks kui kangete narkootikumide tarvitamise lõpetamist. See on pikaajaline protsess ja võõrutusnähtude tõttu raske taluda. Kasutades nõustajate abi ja tubakasõltuvuse raviks mõeldud ravimeid- kahekordistuvad võimalused edukalt suitsetamisest loobuda.

Nikotiinasendusravimite efektiivsus on kontrollitud enam kui 110 erineva kliinilise uuringuga. WHO soovitab suitsetamisest loobumisel esmavalikuna kasutada just nikotiinasendusravimeid.

Niquitin ( nikotiin) plaastrid aitavad jääda oma otsusele kindlaks ja loobuda suitsetamisest. Tähelepanu! Niquitin (nikotiin) on ravim. Enne tarvitamist lugeda tähelepanelikult pakendis olevat infolehte. Kaebuste püsimisel või ravimi kõrvaltoimete tekkimisel pidage nõu arsti või apteekriga.

 

Lisainfo:

Linda Valkna<br /> GlaxoSmithKline Eesti OÜ<br /> Pärnu mnt. 67a- Tallinn<br /> Tel: 6676979

Eva Palu<br /><a href="mailto:eva.palu@momentum.ee">eva.palu@momentum.ee</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.