Haigekassa sai kohtus võidu Diagnostikakeskuse- Tallinna linna ja Ida-Tallinna Keskhaigla üle

27. detsember 2006

<br /> Tallinna Ringkonnakohtu otsuse järgi peavad Tallinna Diagnostikakeskus- Tallinna linn ja Ida-Tallinna Keskhaigla maksma Eesti Haigekassale ammuse võlgnevuse katteks 15 miljonit krooni.

„Tegemist oli vana vaidlusega- mis puudutas Tallinna Diagnostikakeskuse uue hoone rajamise rahastamist 1990. aastate alguses. Diagnostikakeskuse hoone ehitati Haigekassast saadud finantseeringu abil- mida nii Diagnostikakeskus kui ka selle hilisemad omanikud Tallinna linn ja Ida-Tallinna Keskhaigla ei olnud tagasi maksnud-” selgitas Eesti Haigekassa esindaja- Advokaadibüroo Raidla amp; Partnerid vandeadvokaat Toomas Vaher. "Iseenesest on meeldiv- et pikaaegne probleem vana aastaga ühele poole sai-” lisas Vaher.

Ringkonnakohus jättis 20. detsembril esimese astme kohtu otsuse muutmata ning seega peavad solidaarselt vastutavad Tallinna Diagnostikakeskus- Tallinna linn ja Ida-Tallinna Keskhaigla lisaks 9-5 miljoni kroonisele algsele laenusummale maksma täiendavalt üle 5-5 miljoni krooni viiviste ja kohtukulude katteks.

Tallinna Diagnostikakeskuse asutas Tallinna linn 1988. aastal. Tallinna Haigekassa ja Diagnostikakeskus sõlmisid aastatel 1992-1993 mitu laenulepingut- saadud summade eest algas Diagnostikakeskuse hoone ehitus. Laenu tasumise tähtaeg oli 1994. aastal. Läbirääkimised võlgnevuse hüvitamise variantide osas ebaõnnestusid. Eesti Haigekassa esitas hagi Tallinna Diagnostikakeskuse- Tallinna linna ja Ida-Tallinna Keskhaigla vastu 2005. aasta kevadel. Harju Maakohus rahuldas Eesti Haigekassa hagi tänavu kevadel- kuid otsuse suhtes esitati apellatsioonikaebus Tallinna Ringkonnakohtule.

 

Anne Osvet<br /> Haigekassa avalike suhete juht<br /> 6208 439<br /><a href="mailto:anne.osvet@haigekassa.ee">anne.osvet@haigekassa.ee</a>

<br /> Täiendav informatsioon:

Toomas Vaher<br /> Raidla ja Partnerid partner<br /> 6407 170<br /><a href="mailto:toomas.vaher@raidla.ee">toomas.vaher@raidla.ee</a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

RAKVERE HAIGLA AS otsib RAVIJUHTI

Rakvere Haigla AS

11. veebruar 2019

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.