Reformierakond: ootame asjalikku arutelu- mitte ultimaatumeid

09.01.2008

<br /> Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Keit Pentus ütles- et sotsiaaldemokraadid näevad ilma asjata uuest töölepinguseaduses tonti.

"Sotsid on kontekstist välja rebinud ainult ühe osa uuest seadusest - koondamishüvitiste vähendamise. Samal ajal suureneb aga 100 päeva jooksul makstav töötuskindlustuse hüvitis 60%ni varem saadud palgast ja töötutoetust hakkavad saama ka need- kellel seni õigust töötukindlustushüvitist saada polnud-" ütles Pentus.

"Millegi pärast on meie headel partneritel hoopis tähelepanuta jäänud näiteks seegi- et uue eelnõuga saavad paika mitmed siiamaani reguleerimata mõisted nagu näiteks kaugtöö ja renditöö- oluliselt väheneb bürokraatia. Ka võimaldab uus eelnõu kaitsta selliseid töötajaid- kes on tööandjaga lepingu või selle lisatingimused sõlminud mitte jäigas kirjalikus vormis vaid näiteks suulise kokkuleppena."

Pentuse sõnul ootab Reformierakonna fraktsioon- et valitsuses sotsiaalministeeriumi väljapakutud uue ja kaasaegse töölepinguseaduse aruteluga jõudsalt tegeletaks ning eelnõu ka Riigikogule üle antaks.

"Reformierakonna fraktsioon ootab oma partneritelt ultimaatumite ja töötajate hirmutamise asemel ikkagi asjalikku ja sisulist arutelu. Sest valitsusliidu moodustamisel kokkulepitud tööturu reeglite kaasajastamine on lähitulevikus üks meie olulisemaid ülesandeid."

 

Lisainformatsioon:

Keit Pentus<br /> Reformierakonna fraktsiooni esimees<br /> 504 0884

<br /> Teate edastas:

Karin Kalda<br /> Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik Riigikogus<br /> 525 0065

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

20. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.