Moldova võtab Eesti tervisesüsteemist eeskuju

PRESSITEADE

23.01.2008

<br /> Alates esmaspäevast külastab Eestit seitsmeliikmeline delegatsioon Moldovast- kes tutvub Eesti haiglareformi kogemustega.

Moldova tervishoiuministeeriumi esindajate õppevisiidi eesmärk on tutvuda haiglareformi ja haiglate töökorraldusega- et oma haiglavõrgu arengukava koostades Eesti kogemustest õppida.

Moldovalased kohtusid sotsiaalminister Maret Maripuuga- ministeeriumi tervishoiuosakonna spetsialistide ning WHO Eesti esinduse liikmetega- et arutada võimalikku edasist koostööd. Külastati veel Põhja-Eesti Regionaalhaiglat (PERH)- Lastehaiglat ja Saku perearstikeskust ning tutvuti haigekassa tööga.

Moldova delegatsiooni juht- aseminister Mircea Buga sõnul on nad huvitatud edasisest koostööst ja kogemuste vahetamisest esmatasandi- tervishoiu rahastamise ja arstiabi kvaliteedi alal. Samuti on Moldovas aktuaalsed teemad e-lahenduste otsimine ning kvaliteedi arendamine tervishoiusektoris.

Sotsiaalminister Maret Maripuu ütles- et koostöö teiste riikidega on väga oluline. „Tänane Eesti tervishoiusüsteem on tulemuslik ja hästi toimiv ning seda tuuakse rahvusvaheliselt tihti eeskujuks. Oleme heal meelel valmis oma kogemusi jagama-” ütles minister.

Moldova delegatsiooni õppevisiit kestab 21. - 23. jaanuarini.

 

Eli Lilles<br /> Pressiesindaja<br /> +372 62 69 321<br /> +372 56 988 110<br /><a href="mailto:Eli.Lilles@sm.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">Eli.Lilles@sm.ee</span></a><br /><a href="http://www.sm.ee/"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">www.sm.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.