Algas konkurss sõbralikuma koolisöökla leidmiseks

1. veebruar 2008

<br /> Tallinna Haridusamet koostöös Eesti Toiduravi Konsultantide Ühinguga kutsuvad kõiki Tallinna koole osalema konkursil "Sõbralik koolisöökla 2008"- mille eesmärgiks on suurendada laste tervislike toitumisharjumuste kujundamist ja toitlustamise kvaliteedi tõstmist.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on korraldajate sooviks juhtida nii koolijuhtide- laste- õpetajate kui ka lapsevanemate tähelepanu oma igapäevaste toitumisvalikute- käitumisviiside ja tegevuste üle- mis mõjutavad koolilaste tervist ning heaolu. "Loodetavasti toob laste positiivsem suhtumine oma koolisööklasse pikemas perspektiivis kaasa ka teadlikuma suhtumise tervislikesse toitumisharjumustesse ja parendab üldist söögikultuuri-" märkis Jäppinen.

Konkursil osalemine on vabatahtlik. Osa võivad võtta kõik Tallinna koolide sööklad. Kool esitab komisjonile vabas vormis taotlusdokumendi- milles on kirjeldatud söökla üldine olukord ja toitlustaja iseloomustus- söökla areng viimase kolme aasta jooksul- tulevikuvisioon- ruumide seisukord ning toitlustamise korraldus (kas on valmis portsjonid- rootsi laud- iseteenindus jne). Komisjonile esitatakse 2 nädala täpne menüü koos toitude retseptidega. Lisaks degusteerivad komisjoni liikmed koolitoitu koha peal.

Hinnatakse järgnevaid nüansse: nädalamenüü; toidu välimus; maitse; toidunõud; söökla üldine kord ja välimus; hügieen- käte pesemine; laste käitumine sööklas; õpilaste arvamus; kokkade koolitus. Konkursile esitatud sööklaid ei järjestata taseme järgi ega tooda välja nende puuduseid.

Võitjad kuulutatakse välja 30. aprillil 2008.

 

Lisainfo:

Eve Levand<br /> Tallinna Haridusamet<br /> terviseedendamise spetsialist<br /> Tel: 640 49 81

Raepress<br /><a href="mailto:Tallinnapressiteenistus@tallinnlv.ee"><span style="color: windowtext; text-decoration: none; text-underline: none">Tallinnapressiteenistus@tallinnlv.ee</span></a>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.