Riskijäätmed otse linna prügimäele

Põhja-Eesti haiglates tekib ühe voodikoha sadu kordi vähem ohtlikke jäätmeid kui Tartu Ülikooli Kliinikumis

Erinevus tuleneb peenest august seaduses- mis lubab inimeste ravimisel tekkinud jäätmeid üsna vabalt liigitada kas nakkusohtlikeks või mitte.<br /> Tallinn on võtnud suuna- et jäätmete nakkusohtlikkus otsustatakse patsiendi diagnoosi põhjal- Tartu aga lähtub ettevaatuse põhimõttest- et igasugused inimeste kehavedelikega kokkupuutunud jäätmed on potentsiaalselt nakkusohtlikud. See on TÜ Kliinikumi desinfektsioonijuhi Tiina Tederi sõnul viinud olukorrani- kus haiglate suurusi arvestades on vahed anomaalselt suured.<br /> Jäätmekäitluse aruanded räägivad enda eest: kui Põhja-Eesti Regionaalhaiglas (PERH) tekib ühe voodikoha kohta aastas 3-9 kg ohtlikke jäätmeid- siis kliinikumis 42 korda rohkem - 163 kg.<br /> “Haiglate jäätmehulkade suur vahe on ebareaalne-” kommenteeris Tartu ja Tallinna erinevusi Tallinna abilinnapea Merike Martinson. “Õige on- et nakkushaige kehavedelike ja verega kokkupuutunud materjalid tuleb eraldi kokku koguda ja pakendada - nii teevad ka Tallinna haiglad. Kuid kõik kehavedelikud ei ole siiski nakkusohtlikud. Siit ka suur hulkade erinevus-” selgitas ta.

<em>Loe edasi ajalehe paberväljaandest! (Lehe tellimine: med@aripaev.ee)</em>

Lisa kommentaar

  • Egle Raadik

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.