Puugivaktsiinist võib saada defitsiit

Hind kahekordistus ja suur kogus veel riiki jõudmata

Sel aastal on kahe Eestisse toodava puugivaktsiini hinnad tõusnud umbes 100 krooni võrra- kuid Euroopas valitseva defitsiidi tõttu pole kindel- et patsientidele isegi kallimat vaktsiini jagub.<br /> Nimelt võib Eesti ilma jääda suurest kogusest puugivaktsiinist Encepur- kuna seda maale toov MediNet International Ltd seisab pakendiprobleemi ees.<br /> Tšehhis jääb vaktsiini 30 000 doosi üle ja Läti MediNeti esindaja kauples selle Baltikumi. Eesti saaks sellest 10 000 doosi- kuid ravimiamet ei taha tšehhikeelset  pakendit sisse lasta.  Ei piisaks ka eestikeelsest kleebisest.<br /> Vastavalt seadusele tuleb üle 3000 partii puhul kasutada kolmkeelset Balti pakendit ja siin ei aita ka eestikeelsed kleebised ega infolehed.<br /> Bürokraatia pahandab<br /> MediNeti Eesti juht Anu Adermann ütles- et ta lepiks olukorraga- kui konkurentidel oleks vaktsiini piisavalt. Ta viitas ravimiseadusele- mis ütleb- et kui konkurendil on alternatiiv olemas- ei lasta muukeelses pakendis toodet sisse. “Minu meelest ei seisa ravimiamet praegu mitte patsiendi huvide eest- vaid tegeleb  bürokraatiaga-” oli arstiharidusega Adermann nördinud.

 

<em>Loe edasi ajalehe 1.04.2008 pabervärjaandest</em>

 

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.