Tudengid peaksid õppima suhtlemis-psühholoogiat

Arstide vastu suunatud kaebustest enamik on tingitud konarlikust suhtlemisest, kuid ülikoolis suhtlemispsühholoogiat ei õpetata.

Arstide vastu suunatud kaebustest enamik on tingitud konarlikust suhtlemisest- kuid ülikoolis suhtlemispsühholoogiat ei õpetata.<br /> “Just lõime akrediteerimiskomisjonis plusse ja miinuseid kokku ning ei jõudnudki lõplikule järeldusele- kas need on suhtlemisprobleemid või avalikkusega lävimise probleemid-” kommenteeris Tartu Ülikooli arstiteaduskonna õppeprodekaan Tõnis Karki ja lisas- et avalikkusega ja patsiendiga suhtlemine on väga erinevad asjad.<br /> “Me üritame selle probleemiga edasi tegeleda ja loodetavasti leiame ka kunagi lahenduse.”<br /> Tuleb otsustada- mida tegelikult vajatakse<br /> Karki ütles- et praegu tegeletakse ka arstide õppekava jooksva uuendamisega- mille käigus saab n-ö kive nihutada- kuid mitte midagi drastiliselt muuta. Psühholoogia õpetamisse arstidele suhtub ta siiski skeptiliselt.<br /> “Ma arvan- et isegi kui tuleb psühholoog- kes arutab oma udupeeni teooriaid kognitiivsest tajust- siis see pole päris see. Me peame enne ikka kokku leppima- mida on vaja-” leidis Karki.<br /> Karki sõnul õpetatakse praegu iga eriala puhul lisaks “remontimisele” siiski ka nende patsientidega suhtlemist- kuid ta on üldiselt nõus- et vaja oleks eraldi suhtlemiskursust.<br /> “Pigem peaks see olema suhtlemistreening- kus antakse ka psühholoogilisi teadmisi-” täpsustas Karki ja lisas- et nad teevad järeldused kevadel.<br /> Paraku ei tähenda see- et uue aine õpetamine algaks kohe sügisel- sest õppeplaan on juba täis. 

Pikemalt loe edasi paberlehest.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.