Kindlustamatud vajavad ka ravi

Sotsiaalminister Maret Maripuu tutvustas aprilli lõpul olukorda ravikindlustamata isikute arstiabi osas.

<strong>Sotsiaalminister Maret Maripuu tutvustas aprilli lõpul olukorda ravikindlustamata isikute arstiabi osas. Ta tõi välja- et kui midagi ette ei võeta- võivad ravikindlustamata isikute vältimatuks abiks vajaminevad summad oluliselt ületada riigieelarves 2009-2012 planeerituid- kuna hinnanguliselt kuulub HIV-positiivsetest isikutest ligikaudu 1/3 ravikindlustamata isikute sihtgruppi.</strong><br /> Nakatumise aega arvesse võttes on lähiaastatel oodata ilmselt HIV-positiivsete isikute aidsi haigestumiste arvu suurenemist.<br /> Kuna nimetatud  isikuid pole piisavalt jälgitud-  ei ole neile rakendatud ka õigeaegset või varajast spetsiifilist ARV-ravi. Aidsi tõttu vältimatu abi korras haigla statsionaarsele ravile sattumisel on reeglina tegemist raskete ja väga kallite ravijuhtudega.<br /> Eelneva taustal esitas Maripuu 24. aprilli valitsuskabineti nõupidamisel ravikindlustuseta isikutele perearstiteenuse andmise kontseptsiooni- milles ta pakkus välja kaks lahendusvarianti:<br /> 1. Lisaks vältimatule arstiabile tagatakse perearstiteenus ja kaasnevalt ravimite kompenseerimine ehk osaline ravikindlustuse pakett kõigile ravikindlustamata isikutele. Eriarstiabi teenused on osalise ravikindlustusega isikutele endiselt kättesaadavad vaid vältimatu abi korras.<br /> Riigieelarvest eraldatakse Eesti Haigekassa eelarvesse iga ravikindlustamata isiku kohta rahalised vahendid. Haigekassa rahastab perearstide osutatud teenused juhtumipõhiselt. Ravimihüvitise maksmine toimub Eesti Haigekassa kaudu kõigi ravikindlustatud isikutega samadel põhimõtetel.<br /> 2. Tagatakse kogu tervishoiu pakett ehk 100protsendiline ravikindlustus- mis hõlmab vältimatu arstiabi- perearstiteenuse- eriarstiabi ja ravimihüvitise.

<em>Pikemalt loe edasi paberlehest</em>

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.