Põlva haigla staatus üldhaiglana sai ajapikendust

Kui algselt plaaniti Põlva haigla
kohalikuks haiglaks muuta alates 2010. aastast, siis nüüd on kindel lubadus, et
Põlva haigla jääb kuni 2015. aastani üldhaiglaks.

Sama oht varitseb ka teisi alla 40 tuhande elanikuga maakonnahaiglaid - Põlvaga sarnases olukorras on Rapla. Kohalikuks muutumisest aga üldhaiglatena tegutsevad väikehaiglad huvitatud pole, sest see tähendab sisuliselt hooldushaiglat.

"Üldhaiglad on väga erinevates olukordades, meie on üks parimaid personali poolest. Hirmus kahju oleks, kui see tahetakse ära võtta. Selle vastu protestivad maakonnas kõik," rääkis AS Põlva Haigla juhatuse liige ja ülemarst Margit Rikka.

Eriti suurt uhkust tunneb Rikka sünnitusosakonna üle, kus käib 40% sünnitajatest väljaspool Põlva maakonda. Näiteks mullu tuli umbes 70 sünnitajat Tartust, kus uued ilmakodanikud näevad valgust konveiermeetodil. Sünnitust peab aga toetama kirurgia, sest kunagi ei tea, millal keisrit vaja läheb. "Kohaliku haigla puhul ei hakka need kaks ööpäevaringselt koos olema," ütles ülemarst.

AS Põlva Haigla, mis vastavalt valitsuse 2003. aasta haiglavõrgu arengukava määrusele kuulub üldhaiglate loetellu, osutab elanikele ambulatoorset ja statsionaarset tervishoiuteenust.


Põlva haigla peab vastavalt tervishoiuameti poolt väljastatud tegevusloale tagama erakorralise meditsiini, sisehaigused, üldkirurgia, anestesioloogia, laborimeditsiin ja radioloogia. Haigla võib osutada pediaatria, sünnitusabi ja günekoloogia ambulatoorseid ja statsionaarseid tervishoiuteenuseid.


„Kui me nüüd järgiksime 2003. aastal vastuvõetud määrust, hakkaks Põlva haigla tulevikus osutama senisest väiksemas mahus erakorralise kirurgia teenust, samuti ei plaaniks osutada plaanilist sünnitusabi,“ märkis sotsiaalminister Maret Maripuu riigikogu saalis.

Ta kinnitas, et kõiki neid teenuseid, mida Põlva inimesed said Põlva haiglast, saavad nad ka tulevikus edasi.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

15. jaanuar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

november 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.