Kuressaare haigla võib valveringide osas saada erisuse

Ehkki sotsiaalministri allkirjastatud
määruse “Haigla liikide nõuded” muudatus paneb üldhaiglatele kohustuse hoida
ööpäevaringselt tööl kaks arsti, on Kuressaare haigla saanud 2008. aastaks
rahastamise siiski neljale valvekorrale. Mis saab aga aastal 2009, seda SA
Kuressaare Haigla juhatuse esimees Viktor Sarapuu veel öelda ei osanud, kirjutas
Oma Saar.

Määruse muudatus näeb ette, et üldhaiglates peab ööpäevaringselt töötama kaks arsti, kellest vähemalt üks on erakorralise meditsiini arst või erakorralise meditsiini täiendõppe läbinud arst või anestesioloog või intensiivravi täiendõppe läbinud arst.

Samas ütleb seesama määrus, et erialadel, mille statsionaarseid tervishoiuteenuseid üldhaigla osutama peab ja kus eriarst ei tööta haiglas, peab olema tagatud teenuse kättesaadavus. Samuti peab määruse järgi tööl olema günekoloog, kui haiglas on sünnitaja.

Sarapuu sõnas, et minister Maret Maripuu lubas oma viimasel Saaremaa-visiidil, et peatselt tuleb valitsuselt ka määrus, mis paneb paika üldhaiglates valvete rahastamise korra. “Ootame seda dokumenti, siis näeb, mis edasi saab,” nentis haigla juht, kellele teeb heameelt sotsiaalministri ajakirjanduses väljakäidud veksel võimaluse kohta anda Kuressaare haiglale vajadusel ka valvete osas erisusi, kuna tegemist on siiski saarelisusest tingitud eripäradega.

Ülejäänud valvekordade rahastamist haigla omavahenditest Sarapuu aga õigeks ei pea. “See on sama populistlik jutt nagu öelda, et Kuressaares tuleb kõik tänavad ära remontida, kuid samas mitte rääkida, kust selleks raha tuleb võtta,” tõi ta näite. “Ootame ära määruse, mis räägib valvete rahastamisest, ning siis vaatame, kas on vaja erisust taotlema hakata või mitte,” rääkis Sarapuu.

Lisa kommentaar

  • Ketlin Beljaev

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib JÄRELRAVI KLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

10. detsember 2018

PÕHJA-EESTI REGIONAALHAIGLA otsib DIAGNOSTIKAKLIINIKU JUHATAJAT

Põhja-Eesti Regionaalhaigla SA

03. detsember 2018

Meditsiini­uudised

6. november 2018

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

november 2018

Laadi PDF

Tervise­uudised

oktoober 2018

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.