Autor: Violetta Riidas • 30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õpilased kannatavad peamiselt krooniliste haiguste käes

Täna Tallinnas toimunud koolitervishoiu teemalisel konverentsil tuli ilmsiks, et õpilaste peamiseks probleemiks on kroonilised haigused.

Tallinna Lastehaigla kvaliteedijuhi doktor Lagle Suuroru sõnul on noorukite peamisteks probleemideks kõrgenenud vererõhk, ülekaalulisus, istuv elulaad ja üksluine toitumine, kirjutas kalev.ee.Suurorg leiab, et õpilaste probleemid saavad alguse eelkõige kodust. Statistika järgi tunnistavad umbes pooled lapsevanemad, et nad ei tee sporti ja suitsetavad.Õpetajate ja õpilaste ning nende vanemate hinnangud õpilaste tervisele on kardinaalselt erinevad: umbes 70 protsenti õpilastest ja nende vanematest peab õpilaste tervist heaks, kusjuures ühel meelel on nendega vaid 35 protsenti õpetajaid.Viimasel ajal palju kõneainet pakkuv internetisõltuvus väljendub ka Eesti kooliõpilaste seas – umbes 50 protsenti nii vene kui ka eesti noorukeid veedab päevas arvuti taga üle kahe tunni.See, et kõige rohkem kaevatakse kooliarstile külmetust ning pea- ja kõhuvalu on Tallinna Koolitervishoiu Sihtasutuse esindaja Tiiu Joosti sõnul seotud stressi, kõrge koormuse ja vale toitumisega.Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti peaspetsialist Inna Tur nimetab siiski viimase aja positiivsete tendentsidena seda, et noored on hakanud sagedamini spordiga tegelema, koolilõunat sööma ja iga päev piima jooma.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099