Autor: Violetta Riidas • 3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õde Valgma ja hooldaja Uiba on parimatest parimad

Lääne-Tallinna keskhaiglal on juba palju aastaid traditsioon valida rahvusvahelisel õdede päeval 12. mail haigla tublim õde.

Sel aastal valiti lisaks parimatele õdedele ka parimad hooldajad, kirjutas Päevaleht.

“Minu seisukoht on see, et me ei saa ennast ühtse meeskonnana tunda, kui jätame oma igapäevatöös märkamata ja pidupäeval tunnustamata hooldajad,” on Lääne-Tallinna keskhaigla õendusjuht Aivi Kabur absoluutselt veendunud.Õdedest oli kõigist kõige tublim seekord radioloogiaosakonna õde Heldi Valgma ja hooldajatest paistis kõigi teiste tublide seast eriliselt silma kirurgiakliiniku hooldaja Ljudmila Uiba.Kabur selgitab, kuidas parimatest parimate valimine nende haiglas käib. “Iga kliinik ja keskus valis aprilli viimaseks nädalaks oma õdede ja hooldajate seast välja parimad ja esitas need õendusjuhile. Tutvunud kõikide nominentide motivatsioonikirjadega, otsustasime lõpliku valiku teha kõikide ülemõdedega ühiselt. Kõik kandidaadid vaadati koos üle ja tehti lõppotsus ehk siis valiti “Parim õde 2008” ja “Tublim hooldaja 2008”.”Parimate õdede ja hooldajate valimisel on oma kriteeriumid nagu igal teisel konkursil. Sel aastal neid Kaburi sõnul parandati-täiendati. “Hindamiskriteeriumid on üsna põhjalikud ja valik oli keeruline. Tänavu tuli senistele konkursitingimustele lisaks koostada hindamiskriteeriumid ka tublima hooldaja valiku kergendamiseks. Nii õdede kui ka hooldajate puhul arvestame töökogemust, koolitusi, isikuomadusi, suhtlemisoskust ja palju, palju muud, mis osutusid kandideerimisel oluliseks komponendiks.”

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099