Autor: Ketlin Beljaev • 11. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Emeriitdotsent Mai Maser õpetab sööma
Tartu Ülikooli emeriitdotsent Mai Maser
soovitab Virumaa Teatajas avaldatud artiklis süüa kolm korda päevas. Hommikul
tuleb Maseri sõnul süüa rohkem energiat andvaid süsivesikuid (pudrud, leib,
makaronid, kohupiim, puuvili, mahl) ja mitte liialdada rasvaste
võileibadega.
Lõunasöök peaks olema ajavahemikul kella 12–14, eelistada tuleks hästi mitmekülgset toitu, sobib ka rasvasem söök, heaks magustoiduks on puuvili.
Õhtusöögiga ei tasu liialdada, selle võiks lõpetada kella 19 paiku. Süüa mõõdukalt ja vähem magusat: saiakesi, pannkooke, ka kartuleid. Sobivad köögiviljad, pastatooted.